facebook

У ВООЗ попередили про ризики зараження COVID-19 на гірськолижних курортах

Туристи можуть заразитися вірусом в аеропортах та на підйомниках.

Відпочивальники ризикують заразитися коронавірусом під час відпочинку на гірськолижних курортах, однак катання на лижах не чинить істотного впливу на поширення COVID-19. Про це повідомив головний експерт Всесвітньої організації охорони здоров’я з надзвичайних ситуацій Майк Райан, передає Інтерфакс.


За словами експерта, інфекція найчастіше розповсюджується в аеропортах та автобусах, які доставляють людей до курортів. Крім цього, ризик підхопити COVID-19 існує на підйомниках.

“Я не думаю, що багато людей заразиться коронавірусом при спусках на лижах зі схилів “, – прокоментував Райан рішення низки країн Європи не відкривати гірськолижні курорти.

Читайте також:  На Соборі Філарета відкинули Томос і відновили УПЦ КП

Зауважимо, раніше між європейськими країнами виникли розбіжності стосовно питання відкриття зимових курортів. Зокрема, деякі уряди побоюються, що європейці масово поїдуть на зимовий відпочинок у гори, що активізує поширення вірусу.

Водночас інші країни висловити стурбованість економічними втратами, адже у деяких регіонах основний дохід пов’язаний з гірським туризмом.

Нагадаємо, нещодавно Всесвітня організація охорони здоров’я попередила про ризики послаблення карантину на час Різдвяних свят у регіонах з несприятливою епідеміологічною обстановкою.

Джерело.



Категорії: