facebook

Amazon планує продавати компаніям систему визначення відсутності масок на людях

Amazon планує продавати компаніям систему визначення відсутності медичних масок на співробітниках та недотримання працівниками соціальної дистанції.

Як пише BBC, систему також можна використовувати для відстеження дотримання інших правил на робочому місці або для моніторингу населення: наприклад, для перевірки кількості покупців, що стоять у черзі в магазині.


Система включає в себе дооснащення існуючих камер відеоспостереження, які потім можуть використовувати готові програми штучного інтелекту.

Поширення дистанційної роботи у світі на тлі пандемії COVID-19 вже призвело до використання програмного забезпечення, яке перевіряє співробітників, але нове рішення Amazon орієнтоване на відстеження людей на фабриках, в магазинах та інших робочих місцях.

Як це працює
Пристрій отримав назву AWS Panorama. Він підключається до стандартного типу цифрових відеокамер, які використовуються великою кількістю компаній. Він може автоматизувати завдання перевірки, такі як виявлення виробничих дефектів або відстеження переміщення штрих-кодів та етикеток. Але засіб можна застосовувати і до людей.

Наприклад, в магазині роздрібної торгівлі він може підраховувати кількість клієнтів, відслідковувати їх пересування і перевіряти довжину черг, як пропонує Amazon.

Читайте також:  Університети стануть непотрібними, а люди виїдуть в села: відомий експерт розказав, що буде після пандемії коронавірусу

На заводі або іншому робочому місці ту ж технологію можна використовувати для спостереження за співробітниками, “щоб негайно отримувати повідомлення про будь-які потенційні проблеми або небезпечні ситуації для здійснення попереджувальних дій”.

Крім того, AWS Panorama може виявляти транспортні засоби, що проносяться в місцях, де вони не повинні бути. Деякі великі компанії вже тестують систему, зокрема Siemens і Deloitte. Водночас вона досі знаходиться в стадії попередньої розробки і поки не є широко доступною, а прихильники збереження конфеденційності висловили побоювання щодо таких методів контролю.

Джерело.



Категорії: