facebook

У Києві поліцейські погрожували “пустити по колу” сироту, вибиваючи свідчення, – адвокат

Співробітники Святошинського відділу поліції в Києві нібито вибивали свідчення і погрожували Христині Антоновій, засудженій до восьми років в’язниці за розбій. Зараз розглядається апеляція на рішення суду першої інстанції.

Як повідомив на своїй сторінці у Facebook координатор із адвокатської роботи в Українській Гельсінській спілці з прав людини Олег Веремієнко, дівчина вже 2,5 роки перебуває в СІЗО.


Він розповів, що Антонову затримали після того, як вона в травні 2018 року викликала швидку і поліцію, виявивши в непритомному стані трьох людей.

“Христина зі свого мобільного телефону викликала швидку і поліцію. До приїзду медиків намагалася надавати першу медичну допомогу трьом молодим людям, а потім допомагала лікарям покласти їх у швидку. Потім приїхала поліція і запідозрила дівчину в крадіжці мобільних телефонів, оскільки один з постраждалих сказав, що у нього зник телефон та особисті речі. Патрульні затримали дівчину і доставили до Святошинського РВВС на Перемоги, 109”, – зазначив Веремієнко.

За його словами, адвоката не допускали до затриманої, а у відділенні до неї застосовували психологічний тиск і вимагали зізнатися в злочині.

“Христина стверджує, що їй погрожували “пустити по колу” та інші аналогічні речі говорили щонайменше двоє співробітників”, – пише адвокат.

Читайте також:  Шукало все місто, всі ридали від шоку: через дітей жорстоко закатували молоду жінку

Також затримана зазначає, що їй у відділенні підкинули таблетки. Однак безкоштовний адвокат не подав заяву про “незаконне затримання”, “порушення прав” і “підкидання речових доказів”.

Через рік дівчині знайшли іншого захисника Дмитра Мазурка. Незважаючи на те, що він працював набагато ефективніше, суд засудив Антонову до 8 років в’язниці за розбій. На рішення суду подано апеляцію, яка зараз перебуває на стадії розгляду. Наступне засідання призначене на 24 грудня.

Також Веремієнко оголосив про збір коштів на заставу в розмірі 43 тисяч гривень для Антонової, оскільки дівчина є сиротою і внести її нікому.

В РОВД затриманий погрожували «пустити по кругу»

Це було в травні, рівно 2,5 роки тому. Христина нашли в столичній … Опубліковано Олег Veremiyenko & NBSP; Вівторок, 1 грудня 2020 р.

Джерело.



Категорії: