facebook

Стрілянина на кордоні Росії з Україною: прикордонники розкрили нові подробиці

Українські прикордонники повідомили деталі події – стрілянини на кордоні, про яку раніше повідомляла російська сторона.

У пресцентрі Держприкордонслужби України OBOZREVATEL уточнили, що в п’ятницю, 4 грудня, приблизно об 11:00, до них надійшов офіційний лист від прикордонників РФ, у якому вони “інформують про цю подію”.


“Вони повідомляють, що це нібито трапилося приблизно опівночі за московським часом. Прикордонні наряди ДПСУ не фіксували жодних пострілів поруч із кордоном Росії. Крім того, російська сторона не інформувала нас про будь-які нестандартні ситуації, які могли бути”, – розповіли в пресслужбі.

Прикордонники додали, що проводять перевірку місцевості, про яку повідомили в РФ.

“Найімовірніше сьогодні (4 грудня – Ред.) може відбутися представницька зустріч із росіянами для того, щоб вони могли пояснити всі ті обставини, про які повідомляли в листі”, – резюмували прикордонники.

Пізніше спікер ДПСУ Андрій Демченко уточнив OBOZREVATEL, що поки фактів порушення українського кордону в місцевості, на яку вказувала російська сторона (у Сумській області), не зафіксовано.

Читайте також:  Карантин: у Чернівецькій області обмежили в’їзд транспорту

Також, за його словами, немає інформації, яка підтверджувала б повідомлення російських прикордонників.

“Підтвердити сказане російські прикордонники не могли і під час прикордонно-представницької зустрічі безпосередньо на лінії кордону. Російська сторона наполягала на раніше наданій інформації, водночас жодних підтверджень факту порушення кордону групою осіб з України навести не змогла, слідів перетину кордону на місцевості також не зафіксовано. Будь-якої інформації вони не надали і про особу, яка, за їхніми словами, загинула, та зброю, яку порушник міг використовувати”, – розповів Демченко.

Джерело.



Категорії: