facebook

Зеленський: у грудні локдаун не потрібен, а в січні він може бути не страшним

Президент України Володимир Зеленський заперечив введення локдауну через епідемію коронавірусу в Україні в грудні 2020 року, проте карантинні заходи, за його словами, може бути посилено вже в січні.

Глава держави також запевнив, що лікарні нібито здатні нині впоратися з навантаженням. Звернення Зеленського було опубліковано в Telegram-каналі ОП 4 грудня (щоб подивитися відео, доскрольте сторінку до кінця).


Важливо, що заява президента збіглася з інформацією, отриманою раніше OBOZREVATEL, про намір Зеленського дати можливість заробити під час новорічних свят артистам, зокрема й “Кварталу 95”. Саме тому жорсткий карантин нібито введуть в Україні не раніше ніж на початку січня.

Під час свого нового відеозвернення він зазначив, що має намір “дати можливість бізнесу не втрачати один із найприбутковіших місяців – грудень” (щоб подивитися відео, доскрольте сторінку до кінця).

Що сказав Зеленський

    • Карантин вихідного дня дав свої результати
    • Медична система справляється з навантаженням
    • Посилення обмежень планується в січні
    • Карантин у січні не буде занадто жорстким, зокрема, кордони закривати не мають наміру
    • Українцям потрібно дотримуватися протиепідемічних заходів
Читайте також:  “Незважаючи на залякування, стеження і підкупи”: Партія “Слуга народу” приголомшила результатами по мажоритарці. 13 з 13

Як українці гинуть від COVID-19
Тим часом у медичних установах низки українських міст склалася катастрофічна ситуація.

Волонтери заявляли, що в одній з одеських лікарень пацієнти вмирають від нестачі кисню, а їхні тіла медики не встигають прибирати, через що ті лежать у палатах разом із живими людьми.

За словами Катерини Ножевнікової, із лікарень у місті масово виписують пацієнтів із кисневою залежністю, і вони приходять до волонтерів, щоб отримати концентратори й долікуватися вдома самостійно.

У Миколаївській області в деяких лікарнях уже зайнято всі місця для хворих на коронавірус. Щоб хоч якось врятувати становище, у регіоні готуються закривати дитячі та гінекологічні відділення й відкривати на їх базі місця для пацієнтів із COVID-19. Ситуація погіршується щодня.

Керівництво деяких лікарень бреше в даних, які вони подають для статистики. Тому статистика може відрізнятися від реальних цифр. Зокрема, це стосується кількості кисню.

Джерело.



Категорії: