facebook

У військовій частині на Полтавщині викрили оборудку на обмундируванні на мільйон

На Полтавщині командування однієї з військових частини викрили на розтраті понад мільйона гривень під час закупівлі військового майна. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресцентр СБУ.

“Контррозвідники Служби безпеки України викрили командування однієї з військових частин, дислокованих у Полтавській області, на розтраті бюджетних грошей під час держзакупівель військового майна”, — сказано у повідомленні.


Зазначається, що за попередніми даними слідства, посадовці організували механізм одержання неправомірної вигоди через придбання захисних елементів військового обмундирування за безпідставно завищеними цінами. Для реалізації схеми і перемоги визначеної комерційної структури вони створили штучні умови, додали у СБУ.

Встановлено, що “різниця” у розмірі 30% від суми укладеного договору з постачальниками продукції була привласнена фігурантами.

Читайте також:  “У машині була ще одна дитина!”: Несподіваний поворот у справі вбивства 3-річного Сашка Соболєва.

Вказано, що під час обшуків на території військової частини правоохоронці виявили документацію із доказами протиправної діяльності. Також вилучено контрольні зразки придбаних товарів для проведення експертиз на відповідність технічним вимогам.

“За оцінками експертів, оборудка завдала державі збитки у розмірі понад 1 мільйон гривень”, — йдеться у повідомленнні.

Вирішується питання щодо повідомлення фігурантам про підозру.

У межах кримінального провадження за ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України тривають слідчі дії.

Нагадаємо, СБУ виявила та блокувала міжнародний канал постачання російських товарів військового призначення через територію України.

Джерело.



Категорії: