facebook

МЗС висловило протест проти розширення списку українців, які потрапили під санкції РФ

Міністерство закордонних справ України висловило протест проти розширення російського санкційного списку, до якого входять українські політики та громадські діячі.

Про це йдеться в офіційній заяві МЗС.


«Цей протиправний крок є продовженням Російською Федерацією агресії проти України в усіх її формах і проявах», – зазначили у відомстві.

Дипломати також підкреслили, що українська сторона залишає за собою право вжити відповідних заходів реагування відповідно до норм та принципів міжнародного права.

«Україна й надалі продовжуватиме політику протидії російській агресії, докладатиме послідовних зусиль для припинення тимчасової окупації Росією тимчасово окупованих українських територій, відновлення суверенітету і територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах», – підсумували в МЗС.

Російський уряд 11 грудня розширив санкційний список проти України. До нього увійшли 849 осіб, серед яких народні депутати України, включаючи спікера Верховної ради Дмитра Разумкова та віце-спікера Руслана Стефанчука, а також голову делегації України в ПАРЄ Єлизавету Ясько.

Читайте також:  А після повне перезавантаження: Зеленський дав НАБУ та САП три місяця

Джерело.



Категорії: