facebook

В Україні з 1 січня анонсували “природний локдаун”. Що це таке

За словами очільника МОЗ, під час свят на вулицях мало людей, тому дати карантину обґрунтовані

В Україні посилення протиепідемічних обмежень очікується після новорічних і різдвяних свят, проте вже з 1 січня настане так званий “природний локдаун”. Про це заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов в ефірі одного з телеканалів.


За словами Степанова, йдеться про те, що грудень є важливим місяцем через економічні обставини, але вже на початку січня ситуація інша. “У нас перш за все економічні обставини, тому що для багатьох людей грудень – досить важливий місяць року, коли йде робота, це перше. Друге, якщо ми подивимося, що у нас йде в період з 1 по 6 січня до Різдва, Різдво – все-таки більше сімейне свято – то в принципі у нас такий природний локдаун, якщо можна так сказати”, – сказав міністр.

Читайте також:  Батько п'яти дітей з Волині трагічно загинув на заробітках у Польщі

Також очільник МОЗ додав, що нинішні дати посилення карантину обґрунтовані, оскільки люди перебувають удома. “На вулицю просто подивіться – абсолютно мало людей, проводять в колі сім’ї або приходять до друзів, що в принципі дозволяють собі робити тільки на вихідні, люди не працюють, на канікулах”, – висловився Степанов.

Джерело.



Категорії: