facebook

Підвороти на брюках — шлях до інвалідності: лікарі суворо попередили батьків підлітків

Обмороження і ряд хвороб-те, до чого призводить вбивча ” мода”.
Підвертати джинси навіть взимку-підліткова мода, яка може бути по-справжньому небезпечна для здоров’я. Було б півбіди, якби голі щиколотки просто виглядали безглуздо і були предметом насмішок в соцмережах. Але ні, така звичка може коштувати найдорожчого-здоров’я.

Медики суворо попередили батьків підлітків, щоб ті припиняли бажання носити підвороти у дітей. Пояснення з’явилося на сторінці Хмельницького обласного Центру громадського здоров’я в Facebook.


Теплі шапка, куртка і… голі щиколотки.
Що обрати: популярність серед однолітків, модуль чи здоров’я? До якіх … Опубліковано Хмельницький обласний центр громадського здоров & # 039; я & NBSP; П’ятниця, 11 грудня 2020 р.

У пості йдеться, що мода на підвороти прийшла з європейських країн, де клімат м’якше і температура повітря рідко опускається нижче нуля. А в Україні любителів підворотів взимку чекає цілий набір “радощів”…

Читайте також:  Епіфаній пояснив наполягання ПЦУ на зірці на головній ялинці замість капелюха

“ ті, хто стрімголов біжить за модою, забувають про погрози. А це: * обмороження оголеного ділянки шкіри, а від цього-біль, набряк, поколювання і навіть ризик інфікування ураженої ділянки; * вплив холоду на судини викликає їх спазм, надалі-порушення кровообігу і лімфообігу в ногах; • холодове ураження гомілковостопного суглоба викликає порушення функцій суглоба, а у подальшому виникають дегенеративні зміни (артроз, артрит та інші ревматологічні хвороби); • загальне переохолодження організму, що призводить до зниження імунітету і опірності організму до різних вірусних і бактеріальних інфекцій; * підвищений ризик загострення існуючих хронічних захворювань-урологічних (цистит, простатит), гінекологічних (аднексит), ревматологічних та інших. Тому варто визначитися з пріоритетами: мода чи здоров’я?”,- справедливо йдеться в пості.

Джерело.



Категорії: