facebook

Три правила від експерта: як не купити алкогольну підробку на новорічний стіл

Частка фальсифікату на алкоринку України значно зростає перед святами. Тому виконавчий директор Всеукраїнської громадської організації “Союз споживачів України” Максим Несміянов поділився з УНН трьома порадами про те, як убезпечити новорічне свято від небезпечних підробок і фальсифікату.

“Перша порада проста: якщо це інтернет-покупка – тоді на офіційних сайтах супермаркетів, виробників або ж їх торгових точок, з якими вони співпрацюють”, – підкреслив він.


Так само, за його словами, варто звертати пильну увагу на ціну алкогольного напою.

“Друге правило – ціна. Не може пляшка горілки, наприклад, коштувати менше 50 грн. Є мінімальна роздрібна ціна. По-моєму, вона становить 86 грн за 0,5 л – від цього і відштовхуйтеся. Якщо вона коштує менше цієї ціни – перед вами просто (у кращому випадку) фальсифікат, у гіршому – сурогат. І у таких випадках ви ризикуєте не грошима, а здоров’ям. Тому що на смак і запах ви цей продукт можете і не відрізнити від оригінального. А перед вами може бути жорстка підробка на основі метанолу”, – розповів Несміянов.

Читайте також:  Порошенко проїхався в інтерсіті і викликав ажіотаж в мережі

Так само варто уникати покупок у соцмережах. Віддавати перевагу необхідно великим мережам магазинів і довіреним популярним виробникам якісного алкоголю.

“Третє: якщо ж ви купуєте без чека, десь через соцмережі – ви повинні бути готові до того, що вас обдурять. Ваші права ніхто захищати не буде, тому що ви не покупець, а той, хто вам продав товар – не продавець за законом про захист прав споживачів. Робити покупки потрібно намагатися у звичайних оффлайн-магазинах. До них вимоги вищі і завжди можна написати скаргу на позапланову перевірку або звернутися до офіційного виробника з чеком, до магазину з вимогою про компенсацію”, – підсумував експерт.

Нагадаємо, що українці віддають перевагу і довіряють якісному алкоголю вітчизняного виробництва.

Серед популярних українських алкогольних брендів, якості продукту яких українці довірять найбільше, знаходяться такі лікеро-горілчані компанії: “Баядера – Груп” (ТМ “Хлібний дар”), “Глобал Спірітс” (УДК) (ТМ “Хортиця”), “ЛВН Лімітед” (ТМ “Немірофф”), ЛГЗ “Прайм” (ТМ “Prime”, “Др.Житник”) і ТОВ “Атлантіс” (ТМ “Грін Дей”).

Джерело.



Категорії: