facebook

Марків розповів, чи збирається йти в політику

Нацгвардієць Віталій Марків заявив, що не збирається йти в політику, а планує продовжувати жити і продовжувати службу в Україні.

Про це Марків розповів Суспільному.


За його словами, він точно не збирається їхати в Росію і через те, що його дуже довго не було вдома, нині він входить у “дуже посилений” ритм життя в Україні.

“Продовжую жити в Україні, служити в Україні. В політику я теж не збираюся. За ці дні я начитався дуже багато чого. Можу сказати користуючись нагодою: в політику Марків Віталій, який є військовослужбовцем Національної гвардії України, не збирається”, — підкреслив він.

Читайте також: “Я зняв своє життя з паузи”. Нацгвардієць Марків — про життя, плани та три роки в італійській тюрмі
Також нацгвардієць прокоментував свій заочний арешт у Росії, який у Міністерстві внутрішніх справ України назвали визнанням у причетності до фальсифікації справи проти Марківа в Італії.

“Як де-факто так і де-юре Росія визнана агресором. І на мою думку, будь-які вчинки спрямовані на дискредитацію українських військових та самої держави України. Я на контакті зі своїми адвокатами і ми відповідно будемо захищатися. Це було очікувано. Будемо боротися далі. Боротьба триває”, — сказав він.

Читайте також:  Пробили дно. Береза прокоментував знесення садиби на Саксаганського

Марків зазначив, що конкретно йому особиство ще нічого не пред’являли.

“Вони собі щось там надумали, вони собі щось рішили. А як буде щось конкретне — то будемо відхилятися від того. Щось загадувати наперед, на мій погляд, ще дуже рано”, — додав нацгвардієць.

Тим часом до Інтерполу Марків і його адвокати ще не зверталися, як і не отримували від нього жодної інформації.

Що відомо
3 листопада в апеляційному суді присяжних Мілана відбулося вирішальне засідання щодо розгляду оскарження вироку 31-річному українському військовому Віталію Марківу. За його результатами суд повністю виправдав нацгвардійця.
Біля будівлі суду матір Марківа та його адвокатів зустріли й привітали представники української громади Італії.
МВС України заперечувала причетність Марківа до смерті журналіста. Міністр внутрішніх справ назвав справу повністю сфабрикованою в рамках спецоперації російських спецслужб, що реалізовується на території Італії. Слідчий експеримент у Слов’янську показав, що нацгвардієць не міг вбити фотографа.
Марків розповів про умови ув’язнення та чим буде займатися далі.
У районі ООС відбулися зйомки документального фільму “Перехресний вогонь” про справу Віталія Марківа. Фільм знімали італійські журналісти.

Джерело.



Категорії: