facebook

Епіфаній висловився щодо перенесення Різдва на 25 грудня

Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній вважає, що святкування Різдва Христового в один день 25 грудня в Україні можливе тоді, коли церква та віряни “дозріють” до такого рішення.

Про це Епіфаній сказав у інтерв’ю “Радіо Свобода”.


Він зауважив, що загалом не проти святкування православного Різдва 25 грудня, але, згідно з соціологічними опитуваннями, понад 60% українців проти цього. “І ми як церква опираємося на своїх вірних, бо ми тільки утверджуємося, як визнана помісна ПЦУ. І якщо ми зараз перейдемо на новий календар, то відповідно відбудеться ще один певний розкол”, — зазначив предстоятель ПЦУ.

“Ми не можемо говорити про два Різдва. На державному рівні дехто може святкувати. У нас є римо-католики, які святкують 25 грудня. Ніхто нікому не заперечує. І держава встановила цей день вихідним днем. Але поки що немає перехідного періоду. Коли церква дозріє, коли віруючий народ до цього дозріє, то, звичайно, буде ухвалене відповідне рішення”, — наголосив Епіфаній.

Читайте також:  Різдво 25 грудня: Єпіфаній зробив важливу заяву

При цьому він зазначив, що такий перехід — це лише питання часу. “Воно відбудеться, але коли до цього підійде свідомо український народ, православні віруючі і не тільки православні, інші християни, бо все це взаємопов’язано між собою. Коли ми побачимо, що більшість готова, тоді буде ухвалене загальноцерковне рішення про перехід”, — підсумував священослужитель.

Джерело.



Категорії: