facebook

Залежність і розлади. ЦГЗ застеріг українців від пасивного куріння е-сигарет

Центр громадського здоров’я застеріг українців від пасивного куріння електронних сигарет, заявивши, що тютюновий дим залишається небезпечним не лише для курців, а й для тих, хто знаходиться поруч із ними.

“Від куріння страждають не лише самі курці, а й усі, хто їх оточує! Адже тютюновий дим у вигляді так званого вторинного чи пасивного куріння так само небезпечний як для самих курців, так і для тих, хто знаходиться поряд”, – йдеться у повідомленні ЦГЗ у Facebook.


Згідно з ним, хоча в Україні вже понад сім років діє закон про заборону тютюнокуріння в громадських місцях, небезпека для здоров’я некурців усе одно залишається, адже на дим від електронних пристроїв для куріння й зараз можна легко натрапити на зупинках громадського транспорту, у закладах харчування або ж у під’їздах житлових будинків.

Читайте також:  Зуби випадають без кровотеч: назвали шокуючі наслідки коронавірусу

У відомстві підкреслили, що користувачі електронних сигарет та пристроїв для нагрівання тютюну навіть не замислюються про те, що їхній дим може вдихати хтось ще.

“А діти, які регулярно наражаються на дим від електронних пристроїв, ризикують отримати велетенську дозу шкідливих речовин, нікотинову залежність, афективні розлади й ослаблення імпульсного контролю”, – заявляють у Центрі.

У ЦГЗ додали, що “законодавство у сфері регулювання електронних сигарет має бути жорсткішим”, а “контроль за його виконанням повинен посилитися”.

Джерело.



Категорії: