facebook

У 2021 році суттєво подорожчає комуналка: озвучено причину

В Україні підвищили тарифи на виробництво теплової енергії, яка є частиною тарифу на газ . Це в свою чергу негативно позначиться на платіжках українців.
Про нововведення повідомляє Національна комісія, що здійснює держрегулювання в сферах електроенергетики і комунальних послуг.

Уже відомо, що тарифи на тепло для населення були підвищені всім 23 компаніям. Найменше підвищили тариф для Дніпровської ТЕЦ (5,5%), найбільше – для ТОВ “Євро-реконструкція” (на 49,7%).

Як повідомлялося раніше, з 1 січня 2021 року в Україні зростуть тарифи на газ для населення. Нові тарифи вже схвалила Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг. Так, відомо, що Комісія затвердила на 2021 рік тарифи для 22 облгазів, в 20 з них ціни виростуть.


Також повідомлялося про те, що з 1 січня в Україні можуть відключити газ усім тим, у кого немає лічильника. У Верховній Раді погоджуються з тим, що поставити прилади обліку фізично до цієї дати не встигнуть, отже, терміни можуть переглянути. Але навіть якщо терміни продовжать, ті українці, які не матимуть приладів обліку, стануть платити за газ за новими нормативами – закон дозволяє в разі відмови встановлювати прилад обліку переводити споживача на граничні норми витрачання.

Читайте також:  Українці заплатять податки за свої квартири: коли і скільки

Джерело.



Категорії: