facebook

Українцям можуть дозволити вільно зберігати зброю вдома

В РНБО презентували законопроект про територіальну оборону, в рамках якого українцям можуть масово роздати стрілецьку зброю для домашнього зберігання.

Про це на прес-конференції заявив заступник секретаря РНБО Сергій Кривонос, пише Страна.
За його словами, законопроект №4504 вже обговорювався профільним комітетом Ради і представниками силових відомств. В його основу закладена необхідність ефективного реагування на зовнішні загрози.


Відповідно до документа, членом територіальної оборони для захисту своєї землі від ворога зможе стати житель будь-якого куточка України. Для цього він буде проходити підготовку у вихідні, а в будні буде займатися цивільними справами.
Для зберігання вдома членам терроборони пропонується видати 80 тис. одиниць стрілецької зброї. При цьому Сергій Кривонос не бачить в цьому загрозу, бо у населення вже і так більше мільйона одиниць зброї.

Передбачається, що законопроект буде винесений на розгляд Ради в лютому-березні.

Читайте також:  До 6 млн доларів. Разумков розповів про продаж місць у партії. Не готові за це відповідати!

Напередодні депутати Верховної Ради призначили Міністром у справах ветеранів стала генерал-майор Юлія Лапутіна.

Як повідомлялося раніше, Верховна Рада в ході засідання 16 грудня звільнила міністра у справах ветеранів Сергія Бесараба, а також припинила повноваження народного депутата Руслана Требушкіна (позафракційний). Одночасно з цим зняли з розгляду питання про відставку міністра охорони навколишнього середовища і природних ресурсів Романа Абрамовського.

Відзначимо, Требушкін досить скандальна особа. Наприклад, політик був соратником Віктора Януковича, входив в «Партію регіонів», а також висловлював подяку російському президенту Володимиру Путіну за Крим.

Верховна Рада України 17 грудня призначила на посаду міністра освіти і науки чинного виконувача обов’язків глави МОН Сергія Шкарлета. Одночасно депутати не змогли призначити на посаду міністра енергетики колишнього виконавчого директора «Нафтогазу» Юрія Вітренка.

Джерело.



Категорії: