facebook

Найсильніші молитви за здоров’я рідних: від онкологічних та інших важких хвороб

Просити можна не тільки за своє, а й за здоров’я рідних і близьких.
Молитва за здоров’я є найбільшою силою, тому необхідно ставитися до цього дуже серйозно.

Просити можна і за здоров’я родичів, друзів і колег, яких спіткала підступна хвороба. Очікуваного результату можна домогтися, якщо вимовляти молитву перед іконою в храмі або вдома. Пропонуємо вам кілька звернень на вибір.


Молитви за хворих

Владико Вседержителю i Святий Царю, що всіх караєш, але не жебраків, зміцнюєш падаючих i піднімаєш повалених, печалі життя людського розвіюєш. Молимося Тобі, Боже наш, раба Твого хворого (ім’я) відвідай милістю твоєю, прости йому всякий гріх вільний або невільний. Так, Господи, твою цілющу силу з неба зійшли, торкнися тіла, погаси гарячку, Утамуй страждання і всяку таємну неміч. Будь лікарем рабу твоєму, підніми його з ліжка недуги і від ложа болю цілим і здоровим, дай йому бути Церкви твоєї слухняним і волі Твоєї виконавцем. Бо Тобі належить милувати і рятувати нас, Боже наш, і Тобі славу возсилаємо, Отцю, і Сину, і Святому Духу, нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

***
О, премилосердний Боже, Отче, син і Святий душі, що тобі в нероздільній Трійці поклоняємося і тебе славимо! Призри милостиво на раба Твого (ім’я) хворим, відпусти йому всі гріхи його, подай йому зцілення від хвороби, поверни йому здоров’я і сили тілесні, подай йому довге і щасливе життя, земні і духовні твої блага, щоб він разом з нами приносив подячні молитви тобі, всещедрому Богу і Творцеві нашому. Пресвята Богородице, всесильним заступництвом твоїм допоможи мені благати сина твого, Бога нашого, за зцілення раба Божого (ім’я). Всі святі і ангели Господні, моліть Бога за хворого раба його (ім’я). Амінь.

***

Лікаря душ і тіл наших, джерело життя нашого, Христі Ісусі, Господи і Спасителю наш! Споглянь милосердним оком на раба Твого в тяжкої хвороби, пригаси до наших слізних молінь, перстом милосердя Твого доторкнися до немічного тіла хворого брата нашого, вгаси вогонь тіла його, зменшити біль хвороби його, поверни здоров’я йому, Піднеси його з ліжка немочі, продовж дні життя його, щоб на землі він послужив тобі, ходив по стежках заповідей Твоїх і удостоївся твого Небесного Царства, і разом зі святими славив Тебе, Бога Милостивого, з Отцем і духом на віки віків. Амінь.

Читайте також:  10 правил про секс, яких має дотримуватись кожен

Молитва до Божої Матері Всецариці (від онкологічних та інших важких хвороб)
Про Пречиста Богомати Всецарице. Почуй багатостраждальне зітхання наше перед чудотворною іконою твоєю, що з Афона до нас принесена, поглянь на дітей твоїх, важкими хворобами обтяжених, які з вірою до святого Твого зображенню припадають. Як птах покриває крилами пташенят своїх, так і ти нині, Вседиво, покрий нас покровом крил твоїх, захисти чесним твоїм омофором. Там, де немає надії, безсумнівною надією будь. Там, де люті скорботи панують, терпінням і полегшенням явися. Там, де морок відчаю в душу вселився, нехай засяє світло Божества. Малодушних розрад, немічних зміцни, для зачерствіли серцем пом’якшення і Просвітництва даруй. Зціли хворих людей Твоїх, про Всецарице Милостива! Розум і руки зцілюють нас благослови, щоб послужили вони знаряддям Всемогутнього Христа, Спаса нашого. Як живей, сущої з нами, молимося перед іконою твоєю, Владичиці. Простри руки Твої, повні зцілень, радощі скорботних, в печалях розраду, щоб, чудотворну допомогу скоро отримавши, прославляли животворящу і нероздільну Трійцю-Отця, Сина I Святого Духа – на віки віків. Амінь.

Молитва до св. Пантелеймона
Про Преславний цілитель, великомученика Пантелеймона! Глянь милостивим оком на людей, що перед твоєю чесною іконою моляться щиро і просять від тебе допомоги і заступництва. Донеси до Господа Бога нашого щирі наші молитви і вимоли гріхів наших прощення. Ми бо через беззаконня наші не сміємо очей підвести на висоту небесну, ні піднести голос моління до неприступної слави Божої. Ти ж прийняв від Христа Спаса благодать недуги відганяти, зцілювати немочі. Тому просимо Тебе, не відкинь нас, негідних, що приходимо до тебе і просимо: будь нам розрадою в печалях, зціли прелюті недуги наші, вимоли в Бога всім нам те, що для порятунку потрібно, щоб, молитвами твоїми благодать і милість отримавши, ми прославляли всякого добра Скарбницю і дарів подавця Бога, в трійці Пресвятої єдиного, Отця і Сина і Святого Духа, нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Джерело.



Категорії: