facebook

Росія має намір випробувати свою вакцину проти коронавірусу на українцях

Росія готова передати Україні технології для виробництва і застосування неперевіреної вакцини.

Росія має намір на українцях випробовувати нові можливості своєї експериментальної вакцини проти COVID-19, а саме ефект її комбінації з такою ж експериментальною вакциною розробки британсько-шведської компанії AstraZeneca, заявив очільник “Російського фонду прямих інвестицій” Кирило Дмитрієв.


“Ми всіляко готові співпрацювати з Україною, тому що ми вважаємо, що вакцини – без політики”, – заявив Дмитрієв на телеканалі “Росія 1”, його цитує Радіо Свобода.

Крім того, Дмитрієв повторив, що його фонд готовий передати Україні технології для виробництва і застосування неперевіреної російської вакцини.

Зазначимо, цей фонд фінансував розробку російської вакцини-кандидата “Спутнік-V”, яка досі не пройшла потрібних клінічних випробувань, але яку вже застосовують в Росії і яку просувають українські проросійські сили для застосування в Україні.

Заява Дмитрієва прозвучала за кілька годин після того, як в Україні головний санітарний лікар, заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко підтвердив, що Україна буде використовувати тільки ті вакцини проти COVID-19, які успішно пройшли обов’язкову за міжнародними нормами третю фазу клінічних досліджень.

Читайте також:  WADA заборонило Росії брати участь в Олімпіадах і чемпіонатах світу 4 роки

Додамо, компанія AstraZeneca, яка розробляє вакцину проти коронавірусу спільно з Оксфордським університетом, має найближчим часом завершити третю, фінальну, фазу клінічних випробувань препарату. Для цього компанія заявила 11 грудня про бажання випробувати комбінацію своєї вакцини з російською вакциною-кандидатом, які створені на подібних принципах, але відрізняються одне від одного. Тоді йшлося про те, що випробування можуть бути здійснені на росіянах.

Джерело.



Категорії: