facebook

“Плівки” КДБ у справі Шеремета: чому вони спливли саме зараз

Оприлюднення в мережі аудіозаписів про причетність вищого керівництва Білорусі до усунення політичних опонентів і, зокрема, до вбивства журналіста Павла Шеремета в Києві свідчить про те, що до цієї справи причетна велика політика.

Таку думку в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV висловив політичний аналітик Максим Маньковський.


Експерт нагадав, що вже другий рік перебувають під слідством люди, яких називають виконавцями цього злочину, проте до цих пір громадськість не почула про ті незаперечні докази, які, нібито є у слідства.

“Зараз ми бачимо, що немає таких доказів. Захист на тих же судових засіданнях просто розбиває ці докази. Зараз нам вже заявляють про те, що нібито є слід КДБ. Друзі, ви визначитеся. Я розумію, що це дуже гучна справа і дуже важка справа “, – зауважив з цього приводу Максим Маньковський.

За його словами, такі справи, якщо вони не розкриті за гарячими слідами, розслідуються дуже важко.

“Якби це був тільки кримінал – це одна історія. Але тут замішана велика політика, міждержавна політика, і ми це прекрасно розуміємо. Але треба бути обережними з громадською думкою. Якщо ви вже говорите” А “, то ви повинні бути на 100% впевнені, що це буква “А” … “- прокоментував ситуацію він.

Читайте також:  Термінова новина: Зеленський вперше на посаді президента поговорив з Путіним. Сенсаційні деталі

При цьому Маньковський зауважив, що в Національній поліції не можуть дати задній хід і сказати, що помилилися. “Тому ми бачимо таку вакханалію”, – вважає він.
Нагадаємо, що колишній співробітник білоруського спецназу Ігор Макар направив для розслідування в Брюссель записи розмов, які були проведені в квітні 2012-го. На цих плівках нібито екс-глава КДБ Білорусі Вадим Зайцев разом з двома співробітниками антитерористичного спецпідрозділу “Альфа” обговорює способи ліквідації супротивників Лукашенко.

У Нацполіціі повідомили, що почали перевірку “білоруського сліду” вбивства журналіста.

Джерело.



Категорії: