facebook

Мужні жінки знайшли в собі сили зізнатися у найпотаємнішому – “Я не хочу бути мамою”

Чи може матір зізнатися, що жалкує про свій вибір.
Народження дитини – це велике щастя для матері. Принаймні, так вважається у суспільстві. Однак що відчувають ті матері, для яких материнство виявилося непосильною ношею? Про це пише ВВС.

Жінки зізналися, що народження малюка не принесло їм жодної радості. Їм соромно говорити про це публічно, адже вважається, що материнство – це щастя за умовчуванням.


Зокрема, жінка на ім’я Рейчел зізналася, що якби мала можливість повернутися до минулого, не стала б народжувати дітей. Зараз вона має трьох дітей, найстаршому з яких – 17. Жінка ростила дітей самотужки, і час від часу сумнівалася, чи варто було взагалі ставати матір’ю.

“То був наче нескінченний біг по колу — ти вкладаєш пляшечку до ротика, щоб її вміст вийшов через інший отвір. А коли ж нарешті почнеться щось приємне?», – зізнається вона. Її очікування від ролі матері не виправдалися – все виявилося зовсім інакше.

“Мені хотілося волати про те, що насправді все зовсім не так, як у рекламі! Якщо вам подобається материнство, тоді все супер, ви отримали бажане. Але якщо – ні, тоді кінець — ви загнали себе в пастку”, – вважає Рейчел. Разом із тим вона каже, що любить своїх дітей.

Інша жінка, Алісон, мріяла про щасливу родину з дітьми, чоловіком і милим будиночком. Саму її вдочерили, а коли в Алісон народився син, вона усвідомила, що не хоче бути матір’ю.

Читайте також:  Все обличчя синє, дитина не встає: на Сумщині п’яна мати жорстоко побила 6-річну дівчинку

Тому вона швидко повернулася на роботу, а синові найняла няньку. Разом із тим, діти не дали їй побудувати омріяну кар’єру.

Хоча здається, що такі випадки – це рідкість, насправді опитування, проведене у Німеччині, говорить про те, що про своє батьківство шкодують приблизно 8% з 1,2 тисяч опитаних. Дехто каже, що прокованого материнського інстинкту в них так і не виникло, не було почуття ніжності до нової істоти, а лише страх перед відповідальністю та обов’язками.

Джерело.



Категорії: