facebook

Чому в супермаркетах обмежили продаж деяких товарів: відповідь МОЗ

В Україні з 8 січня ввели локдаун, що відбилося в тому числі і на роботі супермаркетів. У зв’язку з цим міністр охорони здоров’я України Максим Степанов розповів, для чого в магазинах обмежили продаж товарів

Слова міністра наводить прес-служба Міністерства охорони здоров’я України.


Степанов зазначив, що цей захід вжито для того, щоб зменшити кількість контактів. З цієї причини одночасно в супермаркеті можуть перебувати до 200 осіб, які прийшли за товарами першої необхідності.

“Логіка проста – якщо обмежено продаж товарів, які можна придбати, наприклад, шкарпетки або дитячі іграшки, то в магазин за цими товарами вже не піде певна кількість людей. Одночасно в супермаркеті буде знаходитися не 500 чоловік, а 200, які прийшли придбати тільки товари першої необхідності. В результаті зменшиться кількість контактів між людьми і ймовірність передачі інфекції”, – заявив він.

Читайте також:  У Львові жінка одужала від коронавірусу: перші деталі

Як повідомляв “Апостроф”, в деяких магазинах торговельної мережі “Епіцентр” знайшли можливість під час жорсткого локдауна обійти заборону на торгівлю товарами, які не належать до категорії першої необхідності або продуктів харчування.

Джерело.



Категорії: