facebook

Українцям платитимуть по дві пенсії, але не всім: кого торкнеться

Після запуску накопичувальної системи зібрані гроші українців будуть зберігати і інвестувати фонди до тих пір, поки вони не досягнуть пенсійного віку.

Про це пише Обозреватель..


Цю систему можуть запустити через кілька років. Після досягнення пенсійного віку українці можуть отримати і другу виплати від держави, але таке нововведення торкнеться не всіх.

На сьогоднішній день є кілька проектів по пенсійній системі. Одні експерти пропонують збирати внески з тих українців, хто ще не досяг 35-річного віку. Інші ж пропонують впровадити накопичувальні пенсії для тих, кому ще не виповнилося 50 років. Інші категорії українців (в тому числі і діючі пенсіонери) будуть отримувати ті ж виплати, що і зараз.

Читайте також:  В Україні школярам платитимуть по 120 тисяч за ЗНО, але за однієї умови

Держпенсії отримуватимуть і ті українці, яких торкнеться нова пенсійна реформа. У них буде право відразу на дві виплати: одну з ПФУ, а другу – з накопичувального рахунку, куди вони з зарплат перераховували гроші.

Варто також додати, що номінальний розмір другої виплати буде змінюватися, але реальна вартість майбутньої пенсії при внеску в 4% не перевищуватиме 4% від середньої зарплати.

Джерело.



Категорії: