facebook

Що чекає на українських водіїв у 2021

В 2021 році водіїв чекає цілий ряд новацій: нові камери автофіксації перевищення швидкості і так звані “листи щастя” для водіїв вантажівок.

Про це йдеться в матеріалі ТСН.


Головне нововведення – автовласникам планують повернути обов’язковий техогляд приватного транспорту. При цьому технічний стан авто тепер копи зможуть встановити прямо на дорозі – їх оснастили спеціальними технічними лабораторіями на колесах.

Любителів перевищити швидкість чекають поліцейські автомобілі фантоми. Приховано, без розпізнавальних знаків, в русі вони фіксуватимуть порушення швидкості автомобілів, які їдуть попереду, ззаду, збоку і навіть у зустрічному напрямку. Зараз на перші чотири автомобілі встановлюють комплекси фіксації порушень “Фантом”. Система має чотири відеокамери, блок управління, планшет і принтер. Приховані маячки і сирена включатися, коли фантом зафіксує порушника.
Правоохоронці хочуть за три роки зменшити аварійність на дорогах на третину. Амбітним планам поліції повинні допомогти 30 мобільних техстанций – це автобуси зі спеціальним обладнанням, за допомогою яких можна перевірити систему водіння, фари, протектор шин, рівень шуму, тонування скла. І все це зможуть перевіряти прямо на дорозі, якщо в поліції виникнуть питання до технічного стану вашого автомобіля.

Читайте також:  Хотів підірвати госпіталь і залізничну станцію: на Луганщині затримали колишнього військового ЗСУ, який намагався перейти на сторону бойовиків (фото)

Джерело.



Категорії: