facebook

Адресна допомога під час карантину: у Мінсоцполітики українцям пояснили, що робити і до кого звертатися

Перед подачею заяви українцям потрібно точно визначитися зі списком необхідних речей.
Для тих українців, які без допомога просто застрягли вдома і не можуть потрапити в магазин або інший потрібний заклад є вихід. Завдяки ініціативі Міністерства соціальної політики України громадяни можуть отримати те, що їм вкрай необхідно.

Для цього потрібно точно визначитися зі списком необхідних речей і зателефонувати на “гарячу лінію”. Про це стало відомо завдяки новій публікації Мінсоцполітики в мережі Facebook.


“Під час карантину, у випадку необхідності, звертайтеся на “гарячу лінію” 15-45. Залишайтеся вдома! Захистіть себе і своїх рідних!”, – пишуть у Мінсоцполітики.

Також варто нагадати нашим читачам, що онлайн-платформою Мінсоцполітики “Допомога поруч” з доставки необхідних продуктів найвразливішим категоріям громадян скористалися понад 600 000 жителів України. Про це журналістам повідомила Міністр соціальної політики Марина Лазебна.

“В умовах карантину, розуміючи, що люди потребують більшої допомоги, ніж має можливість державний бюджет, Мінсоцполітики запустило велику програму адресної допомоги найвразливішим громадянам – одиноким матерям і батькам, особам з інвалідністю, одиноким пенсіонерам, залучаючи до такої допомоги, окрім соціальних працівників ще представників ОТГ, благодійників, громадські організації, волонтерів, небайдужих громадян”, – розповіла Лазебна.
Вона нагадала, що на онлайн-платформі “Допомога поруч” ті, хто потребують допомоги, можуть залишити заявку на найнеобхідніше – продукти харчування, засоби гігієни та індивідуального захисту. У свою чергу бізнес та інші громадяни доставлять необхідне за вказаними адресами. Така допомога – безкоштовна.

Читайте також:  “Є хороші новини, але їх повідомить президент”: Арестович заінтригував українців

Джерело.



Категорії: