facebook

Глава Міненерго запропонував дозволити імпорт газу з РФ

Глава Міненерго Юрій Вітренко виправдався за свою ініціативу про постачання газу з Росії, яку він запропонував у рамках боротьби зі зростанням тарифів в Україні.

Він стверджує, що імпорт газу з РФ вигідний для України тому, що це створює додатковий попит на потужності української ГТС для транзиту газу в Європу, а також знизить ціну газу на українському оптовому ринку до рівня експортного паритету, що підвищить конкурентоспроможність української економіки і купівельну спроможність українських громадян.


“Питання десятків мільярдів доларів для України. Саме тому це не вигідно РФ, і тому вона це блокує на політичному рівні. І ось зараз на допомогу політичному керівництву Росії приходять агенти в Україні. Раніше вони запускали хвилю про нібито мою зв’язку з олігархами, але цього їм тепер не вистачає”, – заявив Вітренко.
Також він пропонує розблокувати експорту газу незалежними компаніями з Росії.

Читайте також:  Повернувся з Франції: у волинського бізнесмена виявили коронавірус

За його словами, це означає що, компанії, які є незалежними від Газпрому, і видобувають газ у РФ, наприклад Shell, зможуть експортувати газ з Росії через газотранспортну систему Росії.

“Що вони потім будуть робити з цим газом – їх воля. Наприклад, вони можуть цей газ направити в Європу через Україну. Можуть продати іншим європейським компанії, провідним французьким або німецьким компаніям, в яких купує газ Нафтогаз і інші українські компанії. До речі, Нафтогаз купував газ і у Shell”, – пише глава Мінеенерго.

Джерело.



Категорії: