facebook

Повернення Навального: в Росії почали затримувати журналістів та активістів

Російські правоохоронні органи затримали головного редактора Telegram-каналу “Агіт Росія” Павла Іванкіна, кореспондента “Медіазони” Давида Френкеля і двох активістів Олексія Барича і Олександра Края, які з Санкт-Петербурга хотіли попрямувати в Москву, для зустрічі опозиціонера Олексія Навального. Про це повідомляє “Медіазона”, інформує УНН.

“У ніч на 17 січня в петербурзькому аеропорту “Пулково” перед посадкою на рейс до Москви силовики затримали головного редактора телеграм-каналу “Агіт Росія” Павла Іванкіна і двох активістів Олексія Барича і Олександра Края”, – йдеться в повідомленні.


До того ж, Іванкін опублікував відеозапис розмови з поліцейським в аеропорту. За словами співробітника МВС, в КУСП сказано, “що, можливо, готуєтеся до масових заворушень в місті Москва”.

Далі, в петербурзькому аеропорту “Пулково” на стійці реєстрації затримали кореспондента “Медіазони” Давида Френкеля, який збирався полетіти в Москву. Про це повідомив сам Френкель.


“Кореспондента “Медіазони” Давида Френкеля доставили в петербурзький відділ поліції № 51″, – уточнили в “Медіазоні”.


Також, Френкель додав, що “в клітці в машині дико холодно”, хоча він тепло одягнений.

Читайте також:  Несподівано розбагатіла: мати здала 17-річну доньку у поліцію, бо продала цноту

“Попереджав, що мені з штифтом в руці не можна мерзнути, так що мене просто за руки і за ноги закинули в клітку в машині”, – розповів журналіст.

Раніше повідомлялося, що 13 січня Олексій Навальний оголосив, що повернеться в Росію з Німеччини, де він проходив лікування після отруєння “Новачком”. За словами Навального, він прилетить 17 січня рейсом “Перемоги”, який повинен приземлитися у Внуково.

Пізніше ФСВП заявила, що “зробить всі дії для затримання” Навального до рішення суду про заміну йому умовного терміну на реальний по справі “Ів Роше”. Відомство попросило призначити політику реальний термін 11 січня, заявивши, що він не виконує обов’язки умовно засудженого і ухиляється від контролю інспекції.

Нагадаємо, що прокуратура Москви попередила про відповідальність осіб, які закликають до участі в неузгодженій масовій акції в аеропорту “Внуково” 17 січня, куди з Німеччини повертається опозиціонер Олексій Навальний.

Джерело.



Категорії: