facebook

Навального затримали

Російського опозиціонера Олексія Навального, який сьогодні повернувся в Росію з Німеччини, затримали на прикордонному контролі в аеропорту “Шереметьєво” співробітники поліції.

Про це повідомляє канал “Настоящее время” в YouTube.


Управління федеральної служби виконання покарань підтвердило затримання політика. Там заявили, що Навальний знаходиться в розшуку з 29 грудня 2020 року “за багаторазові порушення випробувального терміну”.

Навального затримали на прикордонний контроль. Штамп в паспорт, про те, що він прибув в Росії, йому не поставили. Крім того, правоохоронці не дозволили адвокату супроводжувати Навального. Відомо, що його повели в спеціальну кімнату в аеропорту.

Як відомо, Навальний прилетів сьогодні в московський аеропорт “Шереметьєво” з Берліна. З самого ранку в аеропорт був обмежений вхід, пускали тільки пасажирів з квитками. Крім того, до аеропорту стягнули силовиків.

Сам опозиціонер у коментарі журналістам на борту літака заявляв, що вважає своє затримання в Москві неможливим.

Читайте також:  "Це гірше, ніж Партія регіонів": скандальні деталі про лідера ОПЗЖ Медведчука

У чому звинувачують Навального
У Росії Навальний оголошений у федеральний розшук, а слідчий комітет РФ порушив проти нього справу про розкрадання, по якому політику загрожує до 10 років в’язниці.

Крім того, в РФ згадали і про так звану справу “Ів Роше”. Справа було відкрито в 2012 році проти політика і його брата Олега, яких звинувачували в шахрайстві і легалізації грошових коштів, отриманих злочинним шляхом. У 2014 році суд виніс вирок – Навальний був засуджений до 3,5 років умовно, а його брат Олег – до 3,5 років в колонії. У січні поточного року Федеральна служба виконання покарань РФ звернулася до суду з проханням замінити Навальному умовний термін на реальний.

Джерело.



Категорії: