facebook

Загрозам держбезпеці на кордонах країни успішно протидіє СБУ

Завдяки заходам Служби безпеки України тільки за 2020 рік до держбюджету донараховано понад 2,5 мільярда гривень митних платежів. Вилучено предмети контрабанди і виявлено порушення митних правил на суму 510 мільйонів гривень. Про це йдеться в офіційній публікації спецслужби.

У минулому році за матеріалами СБУ також повідомлено про підозри: митники ‒ 53, прикордонники ‒ 31, контролюючі на кордоні – 10 осіб. Засуджено 12 працівників прикордонної служби та 4 митної. За ст. 201 (Контрабанда) Кримінального кодексу України вироки отримали 36 осіб.


СБ України продовжує вживати заходи з нейтралізації загроз державній безпеці, пов’язаних з протиправними транскордонними операціями та контрабандною діяльністю. СБУ також здійснює контррозвідувальне забезпечення митних органів та підрозділів Держприкордонслужби.

Зокрема, у межах відпрацювання зведеними мобільними групами співробітників СБУ на державному та митному кордонах України продовжуються заходи із виявлення та локалізації сталих корупційних схем і механізмів незаконного ввезення в Україну контрабанди, вантажів. Це загрожує економічному потенціалу країни та завдає критичних втрат державному бюджету.

Читайте також:  На Прикарпатті викрили «реабілітаційні» центри, де незаконно утримували людей

СБУ організовано також заходи із виявлення та попередження спроб іноземних спецслужб, організованих злочинних угруповань та окремих осіб використати українських митників і прикордонників для здійснення діяльності на шкоду державній безпеці України.

Наразі відпрацювання проводиться у Волинській, Закарпатській, Львівській, Одеській, Сумській, Харківській, Чернівецькій, Чернігівській, Донецькій та Луганській областях.

СБ України нагадує, що право здійснення відповідних заходів співробітниками Служби у пунктах пропуску через державний кордон України та митницях визначено статтею 25 Закону України “Про Службу безпеки України”, статтею 7 Закону України “Про контррозвідувальну діяльність” та статтею 12 Закону України “Про організаційно-правові основи боротьби з організованою злочинністю”.

Джерело.



Категорії: