facebook

Експерт пояснив, чому саме горілка стала культовим українським алкоголем

Будь-який традиційний алкогольний напій стає таким не тільки під впливом сільськогосподарських культур, які ростуть в тій чи іншій країні, з яких його виробляють. Важливим фактором, який формує алкогольні звички народів, є кухня і асортимент традиційних страв. Про те, чому традиційним українським напоєм стала саме горілка, і як на це вплинула кухня, УНН розповів співвласник “The Puzo Pub” Дмитро Габсалямов.

“З традиційним алкоголем тієї чи іншої країни взагалі все просто. Будь-який напій вибирається під кухню, так як і кухня під напій”, – пояснив він.


Через велику кількість м’ясних і насичених жирних страв в українській кухні, горілка стала найоптимальнішим варіантом, який не забиває, а лише підкреслює смак їжі, вважає експерт.

“Так як в Україні у нас така м’ясна, сальна кухня, той же борщ насичений, то під такий продукт, я думаю, всі мене зрозуміють, не візьмеш ані коньяк, ані віскі. Під таку кухню тільки горілка – інших варіантів і немає”, – зазначив Габсалямов.

Особливо він виділив гастрономічну особливість крафтової горілки та алкоголю в цілому, який ідеально поєднується з традиційною українською кухнею і при цьому пропонує споживачеві оригінальні рецептури.

“Цінителі алкоголю розуміють, що хочуть спробувати саме творчість, яку вкладає виробник. І це дуже цікаво, тому і крафтовий продукт виходить набагато якісніше, ніж масове виробництво”, – підкреслив Габсалямов.

Читайте також:  Ці вісім продуктів ефективно розріджують вашу кров

Відзначимо, що курс на крафт обрав і один з топ-5 надійних українських виробників якісного алкоголю ЛГЗ Prime. Їхня перша крафтова горілка “Др. Житник” ще в 2018 році набула небувалого успіху серед споживачів, яким хотілося нових яскравих горілчаних рецептур. Експерти “Др. Житник” вважають свою лінійку крафтових горілок ідеальним гастрономічним вибором під українську кухню. Крім того, компанія в своєму особливому крафтовому цеху використовує виключно натуральні інгредієнти – мед, корінь калгану, цвіт липи та акації тільки українського походження, що купуються у перевірених постачальників.

Нагадаємо, раніше УНН писав, що до ТОП-5 надійних українських виробників якісної горілки входять такі лікеро-горілчані компанії, як: “Баядера – Груп” (ТМ “Хлібний дар”), “Глобал Спірітс” (УДК) (ТМ “Хортиця”), “ЛВН Лімітед” (ТМ “Немірофф”), ЛГЗ “Прайм” (ТМ “Prime”, “Др.Жітнік”) і ТОВ “Атлантіс” (ТМ “Грін Дей”).

Джерело.



Категорії: