facebook

Не пустили до кабінету. Тупицький подав до суду на Управління державної охорони документ

Відсторонений від посади голова Конституційного суду потягнув до Окружного адмінсуду Києва держохорону і Державне бюро розслідувань

Відсторонений від посади голова Конституційного суду України (КСУ) Олександр Тупицький подав до суду на Управління державної охорони України (УДО).


Про це повідомляє «Главком» з посиланням на дані держпорталу «Судова влада України».

19 січня до Окружного адміністративного суду Києва надійшла заява від Тупицького про забезпечення позову. Предметом позову є заборона вчиняти дії Управлінню державної охорони України.

Третьою особою у справі проходить Державне бюро розслідувань.

Головуючою у справі визначено суддю Ярославу Добрянську.

Як повідомляв «Главком», 19 січня представники держохорони не пустили відстороненого голову Конституційного суду Олександра Тупицького до приміщення та робочого кабінету.

Тупицький назвав недопуск його до суду «черговою спробою протиправного втручання у діяльність голови Конституційного суду України, перешкоджанням виконанню ним своїх службових обов’язків, спрямованим на блокування роботи КСУ у цілому».

Читайте також:  На Одещині пройшли випробування ракети українського виробництва: вражаюче відео

Після цього інциденту Тупицький звернувся до президента Володимира Зеленського з проханням притягнути до відповідальності керівництво Управління державної охорони та її працівників, які не дозволяли йому потрапити в будівлю суду. Зокрема, він поскаржився на співробітників УДО, які не допускали його до робочого місця 19, 20, 21 січня. Тупицький вказує, що разом з іншими суддями подав заяви в прокуратуру на співробітників УДО.

Того ж дня Державне бюро розслідувань повідомило про підозру Тупицькому. Зокрема, він звинувачується у «вчиненні кримінальних правопорушень проти правосуддя, передбачених ч. 2 ст. 384, ст. 386 КК України (завідомо неправдиві показання, поєднані зі штучним створенням доказів захисту, підкуп свідка з метою відмови від дачі показань)».

Джерело.



Категорії: