facebook

На Харківщині правоохоронці виявили 32 підпільних будинки для літніх людей

У Харкові та області вже виявили 32 нелегальних будинки для людей похилого віку.
Про це повідомила пресслужба Офісу президента України.

Відомо, що представники правоохоронних органів зазначили, що після трагедії у будинку для людей похилого віку у Харкові та Харківській області виявлено ще 32 заклади, які працювали незаконно. У них перебуває 72 наркозалежних та 218 літніх людей, що потребують догляду.


Голова Національної поліції Ігор Клименко повідомив, що за результатами вчорашньої наради в уряді правоохоронці та місцеві органи влади отримали завдання перевірити діяльність подібних закладів та скарги на них.

Президент зауважив, що важливо не просто розібратися із законністю закладів, а насамперед зрозуміти, чи можуть у них доглядати за старенькими та немічними, і що робити з такими людьми, якщо заклад функціонує незаконно чи не може гарантувати безпеку й належний догляд.

Читайте також:  “Обов’язково знайде можливості та зробить!”: Зеленська заінтригувала новою ініціативою у школах України (фото)

«Треба, щоб ми знайшли всі об’єкти по всій країні, проконтролювали, і щоб ми жоден з об’єктів не закрили, поки не знайдемо вихід. Треба обов’язково створити реєстр та сайт з усіма такими закладами, аби кожна людина могла бачити всю потрібну інформацію про заклади догляду за літніми людьми, заклади реабілітації», – зазначив Володимир Зеленський.

Джерело.



Категорії: