facebook

Голова «Укрзалізниці», який отримує щомісяця 625 тисяч гривень, важає свою зарплату малою

Керівник «Укрзалізниці» Володимир Жмак отримує 625 тисяч гривень заробітної плати щомісяця. Про це він розповів у ефірі одного з телеканалів 16 січня.
«Моя заробітна плата становить 625 тисяч гривень І це будь-хто зможе побачити в декларації, тому приховувати її сенсу немає. Водночас хочу сказати, що така зарплата у мене була 25 років тому, коли я займався бізнесом у «Київстарі», потім у [нафтовій компанії] «ТНК-ВР» тощо. Вона, я б сказав, нижча від ринкового рівня для такого підприємства, як «Укрзалізниця»», – заявив Жмак.

Жмак зазначив, що його зарплата «значно менша» за ту, яку отримував попередній голова «Укрзалізниці» Євген Кравцов, оскільки висока заробітна плата попереднього керівника, як сказав Жмак, «викликала дуже великий суспільний резонанс».


Також керівник «Укрзалізниці» наголосив, що заробітну плату членам наглядової ради встановлює акціонер компанії – Кабінет міністрів України.

Читайте також:  Стали відомі зарплати людей з оточення Зеленського: “Стимулює”

Володимир Жмак обіймає посаду голови «Укрзалізниці» з серпня 2020 року. До цього часу він очолював наглядову раду аеропорту «Бориспіль».

Попередній голова «Укрзалізниці» Євген Кравцов за 2018 рік заробив 9,749 мільйона гривень, тобто щомісяця отримував по 812 тисячі гривень. В 2019 році Кравцов також заробив понад 9 мільйонів гривень. Таким чином, зарплата Жмака менша за зарплату Кравцова на понад 150 тисяч гривень.

Джерело.



Категорії: