facebook

Фракція “слуг” із Зеленським: канабісу не буде, буде Вітренко

На засіданні парламентської фракції “Слуга народу” питання про легалізацію медичного канабісу порушувати не будуть, зате обговорять призначення Юрія Вітренка міністром енергетики. Про це кореспонденту УНН сказав народний депутат України (фракція “Слуга народу”) Олексій Устенко.

Цитата


“Президент має бути присутнім. Розглядатимуть, по-перше, призначення Вітренка (в.о. міністра енергетики Юрій Вітренко — ред.) і важливі законопроекти на цьому тижні — СБУ, Бюро економічної безпеки, і, напевно, про лікарські засоби”, – сказав Устенко.

Деталі

За словами співрозмовника, зокрема, законопроект про легалізацію медичного канабісу на зустрічі “слуг” обговорювати не планують. Початок засідання — о 18:00.

Варто нагадати

Ввечері 25 січня парламентська фракція “Слуга народу” збереться на засідання, на якому очікується поява й Президента України Володимира Зеленського. Серед основних тем, за даними співрозмовника УНН, повинні були бути законопроекти про легалізацію медичного канабісу, щодо дозволу на вогнепальну зброю, а також законопроект, який дозволить конфіскувати житло за борги за ЖКП.

Контекст

Бюро економічної безпеки

Відповідний законопроект – про Бюро економічної безпеки – представив у “слуг народу” голова податкової та митної політики Данило Гетманцев. Він підкреслював, що суть створення Бюро економічної безпеки полягає в тому, що це орган, який повинен замінити собою економічні підрозділи Служби безпеки, Міністерства внутрішніх справ і ліквідувати податкову міліцію.

Читайте також:  Зеленський жорстко розніс прихвоснів Порошенка: «Ви нас усіх вважаєте ідіотами?», це треба чути

Вітренко

21 грудня Юрій Вітренко став виконувачем обов’язків міністра енергетики.

До цього, Верховна Рада України 17 грудня не підтримала призначення Юрія Вітренка першим віце-прем’єр-міністром – міністром енергетики України. Відповідне рішення підтримали тоді лише 186 народних депутатів України.

Пізніше Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков зробив заяву, що Вітренко призначили в.о. в обхід Верховної Ради.

Отримавши крісло міністра, хоч і з приставкою в.о., Вітренко в перші тижні своєї роботи опинився в центрі “тарифної кризи” вихід з якої шукають досі. І відміна пільгової ціни за перші 100 кВт-год. – лише верхівка асйберга.

Медичні закони

Як розповіла раніше УНН заступниця голови фракції “Слуга народу” Євгенія Кравчук, нардепи в останній пленарний тиждень четвертої сесії ВР дев’ятого скликання планують розглянути низку медичних законів.

Так, з її слів, можливий розгляд законопроекту щодо екстреного медичного застосування вакцин до завершення третьої стадії клінічних випробувань. Цей законопроект планують відразу ухвалювати за основу та в цілому.

“Основною метою ухвалення проекту закону є створення адаптованого до законодавства Європейського Союзу законодавчого поля, яке впорядкує правовий статус процедури державної реєстрації лікарських засобів “під зобов’язання”. Такі зміни дадуть правове поле для здійснення державної реєстрації вакцин для профілактики COVID-19″, – йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

Джерело.



Категорії: