facebook

Викладачка з Києва, яка називала війну на Сході України: “громадянською” – нарікає, що її хочуть звільнити з університету

Нещодавно в інформаційному просторі України виник скандал, щодо професорки Національного педагогічного університету імені Михайла Драгоманова Євгенії Більченко. Вона написала у своєму профілі у facebook допис в якому розкритикувала новоприйнятий закон про мову. А себе назвала представником російської цивілізації.

Жінка вважає, що нещодавно прийнятий закон про “обслуговування українською мовою” – це “лише ланка в ланцюзі, черговий опухлий лімфовузол в тілі онкохворої американської колонії”.


“Я, навпаки, зараз свідомо переходжу в сфері обслуговування на російську… Тут боляче дивитися, як злякано перебудовується під новий маразм мій бідний непереможний народ” – заявила Більченко.

У черговому своєму дописі у facebook викладачка, повідомляє про проблеми зі здоров’ям.

“Я тижнями не виходжу на вулицю, витрачаю ваші гроші на медикаменти та діагностику (чергова партія коштів від горла і аналізи крові), мені вранці не хочеться прокидатися, тому я сплю весь день”, – Повідомляє Євгенія Більченко.

Мовляв це в неї через те, що за 5 років в “тоталітарній” Україні, жінка втратила все.

“Як психоаналітик, я пояснюю підрив здоров’я тим, що за п’ять років в цій тоталітарній країні я втратила все: сцену, мову, ідентичність, культуру, науку і свободу думки, можливість пересуватися і сили. Залишилося втратити роботу і життя, потяг який став нестерпним”, – пише у дописі Більченко.

Читайте також:  У Зеленського приготували українцям феєричний сюрприз: три кроки до комфортного життя

Як повідомляє сама жінка у численних інтерв’ю на Ютуб, що вона спочатку була учасницію Євромайдану і їздила на Схід, як волонтер, допомагати українським військовим.

Однак згодом риторика жінки помінялась і вона почала називати війну на Сході України: “Громадянською” і “братовбивчою”.

Також подібна риторика простежувалась у її творчості. До прикладу в 2018 році в Одесі, жінка виступала з віршом: “Шахтер застрелил гуцула – гуцул застрелил шахтера”. Даний вірш вона виклала на своєму Ютуб каналі, додавши опис до відео:

“Виступ з віршами про громадянський конфлікт в Україні в якості гостя на Всеукраїнському фестивалі патріотичної лірики “Відродження поезії” (Одеса, 10 червня 2018 року). Параліч залу. В кінці смішно”, – додала опис свого вірша Євгенія Більченко.
Після шквалу хейту у соціальних мережах, жінка записала відеозвернення до президента України, в якому повідомляє, що завтра 25 січня її хочуть звільнити з навчального закладу. У відеозверненні, вона просить не позбавляти її можливості заробляти собі на життя, та не порушувати її конституційних прав.

Джерело.



Категорії: