facebook

Олігарх Фiртaш “тягне” ЗА 12 грн\куб: В Україні встановлять зовсім новий тариф на доставку газу для населенння

Чому Зеленський, користуючись 100-відсотково своїм урядом та монобільшістю, не скасує кабальний договір часів Януковича, залишається питанням.

18 січня, на позачерговому засіданні уряду Кабмін затвердив встановлення граничної ціни за кубічний метр газу для населення на рівні 6,99 грн. При цьому тариф на доставку газу повинен бути не вище 1,79 грн / куб. Про це він написав у своєму Telegram-каналі, повідомляють Патріоти України.


«Сьогодні без втручання в ситуацію вже в лютому кубометр газу міг подорожчати до 12 грн. В умовах недосконалої конкуренції, монополізації ринку встановлення граничної ціни необхідно, щоб збалансувати і направити ринок на шлях розвитку, а не консервації монополій», — зазначив Шмигаль.

Він додав, що розвиток ринку газу в Україні, це кінець монополізму і надприбутків окремих олігархів. Це дає можливість вибирати свого газопостачальника і отримувати кращу ціну, послуги та сервіс. Ринок газу також зупинить крадіжку газу і обкрадання державних компаній через різні схеми.

Читайте також:  Росія заплатила наперед за транзит газу територією України

Прем’єр пообіцяв, що надалі всі газопостачальні компанії представлять свої річні пропозиції. Українці зможуть підписати річний контракт і заздалегідь розуміти, скільки вони будуть платити взимку або влітку. Це європейський підхід, який діє у всіх цивілізованих і розвинутих країнах. «Очікуємо від НКРЕКП встановлення граничної межі тарифу на розподіл газу найближчим часом.

Шмигаль додав, що рішення Кабмін протягом двох тижнів обговорював з народними депутатами і профільним комітетом Верховної Ради, з регулятором. Воно зменшить тариф на розподіл по дрібним облгазам на 50 і більше відсотків.

Джерело.



Категорії: