facebook

В Європолі попередили про фальшиві сертифікати COVID-тестів

В Європі шахраї все активніше почали пропонувати придбати підроблені сертифікати з негативними результатами тестів на наявність коронавірусу, тому мандрівникам необхідно бути дуже уважними. Про це повідомили у Європолі, передає УНН із посиланням на DW.

Що відомо


Як йдеться у повідомленні, останнім часом правоохоронці виявили вже декілька випадків фальсифікації результатів тестів.

Так, наприклад, у Великій Британії шахраї пропонували отримати підроблені сертіфікати за 100 фунтів стерлінгів (близько 113 євро. – Ред.), а в Іспанії така послуга оцінюється в 40 євро, передає агентство dpa.

У Нідерландах для продажу і розповсюдження підроблених сертифікатів зловмисники використовували різноманітні месенджери. Вартість підробки становить від 50 до 60 євро.

Деталі

Читайте також:  Убив молотком у сні. Підробиці смерті українки у Ріміні

У Європолі закликають людей бути уважними і зазначають, що для вироблення сфальшованих сертифікатів злочинці використовують високоякісне друкарське обладнання і спеціалізоване програмне забезпечення. У результаті підроблені сертифікати у багатьох випадках майже неможливо відрізнити від оригіналу.

Нагадаємо

Влада Словенії виявила перший випадок зараження “британським” штамом коронавірусу, інфікованим виявився громадянин невизнаного Україною Косова, що прибув в країну з Бельгії. Пізніше з’ясувалося, що у цієї людини були як позитивні, так і негативні результати тестів, а на кордонах він показував негативні результати.

Джерело.



Категорії: