facebook

Журналіст розповів, які газові «катастрофи» чекають українців

Іван Пургин вважає, що в січні українці в повній мірі відчують весь газовий колапс, має намір влаштований владою.

Про це журналіст і публіцист написав у своїй статті в інтернет-виданні Новини України – From-UA .


Пургин пише, що горезвісний «газовий ринок» в Україні створили саме при Зеленський його «слуги народу», і спекулюють газом фірми-прокладки запустили на нього, як мінімум, зі схвалення Зеленського.

«Президент був в курсі, він сам все це дозволив (або сам влаштував), і можливо саме тому не став конкретизувати цих« монополістів », а дистанціювався від них. І ці «монополісти» перепродували з накруткою газ, куплений ними у найбільшого газового монополіста країни – державної корпорації «Нафтогаз», яка сама виставляє мінімальну ціну на газ в Україні, і особисто відповідальна за все його подорожчання », – пояснює він.

Журналіст нагадує, що це чергове подорожчання і викликало у народу новий тарифний шок в листопаді і грудні, що стало причиною початку нової хвилі соціальних протестів. На них вийшли не всі, тільки самі незадоволені і їх поки що ні очолила жодна велика політична сила. Ось тільки, впевнений він, найгірше буде ще попереду, в платіжках за січень і пояснює чому.

«По-перше, з 1 січня знову зросла ціна самого газу: до 7,22 гривень у« Нафтогазу »і до 7,38-9,9 у перепродують його фірм-прокладок. А у Львові ТОВ «Львовенергосбит» взагалі штовхало його по 10,8 гривень за кубометр! Його власник Анатолій Фоменко вже потрапив під приціл програми «Наші гроші» , однак його називають лише зіцголова, оскільки раніше засновником ТОВ «Львовенергосбит» було ПрАТ «Львівобленерго», що належить Ігорю Суркісу і Геннадію Боголюбову », – пише автор.

Читайте також:  “Я – журналіст, а не хлопчик”: Зеленський потрапив у новий скандал

Публіцист також говорить, щов січні серйозно піднялися тарифи на розподіл газу – тому що власники облгазів теж захотіли більше грошей.

«Десь вони залишилися скромними, але в цілому зросли до 1,9-2,2 гривень. А ось до 3 гривень вони виросли у полтавського «Лубнигаз» і у вінницького «Газовика». До речі, Лубни стали одним з перших осередків антитарифних протестів в січні нинішнього року. І ось дивне «збіг»: буквально через чотири дні після початку цих протестів під Лубнами вибухнув транзитний газопровід . Чи випадково? У соцмережах ходили чутки про «замітанні слідів» і деяких «виразках», – повідомляється в статті.

Третім важливим пунктом Пургин називає те, що з 1 січня стараннями в.о. міністра енергетики Вітренко скасовано пільговий тариф на електроенергію, і тепер всім українцям додатково прилетить за світло по 78 гривень, а для пенсіонерів це додаткові витрати.

Журналіст зазначає, що на Банковій зрозуміли, що в лютому на протести вийде ще більше українців. І задавити ці протести за допомогою СБУ, або навіть залучаючи «активістів», буде складно. Та й справа ж не тільки в тарифному майдані, а й в стрімко падаючому рейтингу Зеленського і «слуг народу». Тому, резюмує він, в Офісі президента і вирішили розіграти сценку про доброго царя, почувши стогони своїх підданих і справив їм милість.

Джерело.



Категорії: