facebook

Пожежа в лікарні у Запоріжжі: у COVID-відділенні загинули три пацієнтки і лікар, відкрито провадження

Щодо пожежі в реанімації Запорізької обласної інфекційної лікарні, яка забрала життя трьох пацієнток під апаратами ШВЛ у COVID-відділенні та лікаря, розпочато розслідування. Про це повідомила Генеральний прокурор Ірина Венедіктова у Facebook у четвер, 4 лютого, передає УНН.

“В реанімаційному боксі COVID-відділення загинуло троє пацієнток та анестезіолог. Жінкам було 91, 76 та 64 роки, лікарю – 26. Всі хворі перебували під апаратами ШВЛ. Попередня причина загибелі – отруєння чадним газом”, – повідомила Венедіктова.


За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури, з її слів, розпочато кримінальне провадження за фактом порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель людей (ч. 2 ст. 270 КК України).

Повідомлення про загоряння надійшло напередодні о 23:29. В осередку небезпеки перебували 12 людей. 8 осіб врятовані, 2 з них – ще один анестезіолог та медбрат постраждали внаслідок пожежі. Потерпілі з опіками та отруєнням продуктами горіння доставлені до лікарні, вказала Венедіктова.

При цьому голова Запорізької ОДА Олександр Старух уточнив, що пожежники врятували 8 людей, які на момент пожежі були підключені до штучної вентиляції легень. На місці трагедії їм надана невідкладна допомога. На момент інциденту в медичному закладі перебувало 29 хворих, в тому числі 10 – у реанімації.

“Причини загоряння встановлюються”, – додала Генпрокурор.

Читайте також:  Облили лайном і хотіли вбити: стало відомим ім’я нардепа, якого побили під Києвом (відео)

За її словами, наразі допитано 5 осіб. Слідчі дії тривають, огляд місця події проводиться із залученням криміналістичної лабораторії ГУНП в Запорізькій області, спеціалістів експертної служби Запорізького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України та ДСНС.

А голова ОДА додав: “Дав невідкладне розпорядження створити комісію для розслідування пожежі в обласній інфекційній лікарні. Комісія має з’ясувати причини трагедії. Найближчим часом всі лікарні області, що приймають хворих на COVID-19, будуть перевірені на предмет пожежної безпеки”.

Пожежа в реанімації Запорізької обласної інфекційної лікарні – розпочато розслідування

У реанімаційном боксі … Опубліковано Ірина Венедіктова & NBSP; Середа, 3 лютого 2021 р.

Джерело.



Категорії: