facebook

В Україні збільшено штрафи за порушення пожежної безпеки в 30-50 разів: за що доведеться заплатити

Тепер за порушення пожежної безпеки каратимуть набагато суворіше. Верховна Рада України прийняла закон (№3755) “Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за порушення законодавства у сфері захисту природних екосистем від пожеж”, який передбачає підвищення штрафів за порушення вимог пожежної безпеки в 30-50 разів – до 1700-3400 грн для громадян та 3400-5100 грн для посадових осіб.

Відповідне рішення 3 лютого підтримало 315 народних депутатів за необхідного мінімуму 226 голосів, передає Цензор.НЕТ.


“Ухвалення законопроєкту дозволить підвищити відповідальність громадян і суб’єктів господарювання за створення пожежонебезпечних ситуацій і, відповідно, забезпечить бездоганне дотримання вимог пожежної безпеки”, – коментують прийнятий закон Держекоінспекція.

Читайте також:  Зеленський пропонує скасувати заставу підозрюваним у корупції

За її даними, нові штрафи за здійснення підприємством господарської діяльності без декларації в сфері пожежної безпеки становитимуть до 1700-5100 грн для суб’єктів підприємницької діяльності; а за порушення вимог нормативних документів технічної експлуатації електричних станцій та мереж, енергетичного обладнання – до 1700-3400 грн для громадян та 3400-5100 грн для посадових осіб.

Варто зазначити, що законопроєкт було зареєстровано у Верховній Раді наприкінці червня минулого року.

Джерело.



Категорії: