facebook

Зеленський відреагував на всеукраїнську петицію щодо заборони очного навчання у школах

Президент України Володимир Зеленський не підтримав заборону очного навчання до кінця воєнного стану і наголосив, що рішення прийматиме місцева влада.


У своїй відповіді на петицію президент наголосив, що державну політику у сфері освіти визначає Верховна Рада України, а реалізують її уряд, інші центральні органи влади та органи місцевого самоврядування, пише УНІАН.

При цьому навчальні заклади наділені правом автономії самоврядування – самостійно, незалежно та відповідально приймати рішення щодо академічних, організаційних, фінансових, кадрових та інших питань, в порядку та межах, визначених законом.

Читайте також:  Старт навчання – в середині серпня, навчання по суботах, канікули на два місяці: Міносвіти розіслало рекомендації навчальним закладам

“Обласні та Київська міська військові адміністрації разом із засновниками закладів освіти забезпечують організацію початку навчального року залежно від безпекової ситуації в кожній окремій адміністративно-територіальній одиниці”, – додав він.

Запис Зеленський відреагував на всеукраїнську петицію щодо заборони очного навчання у школах спершу з’явиться на PRO-NEWS.

Джерело.



Категорії: