facebook

У рф посаду президента запропонували перейменувати на “більш зрозумілу російському вуху”

У ліберально-демократичній партії росії заявили, що термін “президент” є іноземним і “чужим для росіян”. Вони запропонували замінити його на “глава держави” або “правитель”.


Про це повідомляє редакція з посиланням на РБК-Україна.

“У нашій країні це за історичними мірками взагалі нове слово, і, поки воно не вкоренилося остаточно, можна його спокійно замінити. Наприклад, на словосполучення “глава держави” або слово “правитель”. І те, і інше зрозуміліше російському вуху”, – йдеться в заяві партії.

У радянські роки термін “президент” використовувався критично, всі президенти були в західному світі. Тому у лдпр не розуміють, як раптом раптово в 1991 році ця назва встановилася і в росії.

При цьому питання про заміну терміна “президент” піднімалося при підготовці поправок до конституції рф в 2020 році, але тоді його не розглянули.

Читайте також:  Не планувала зупинятись: у Миколаєві 25-річна мажорка на Mitsubishi Pajero на смерть збила молоду жінку

“Всі партії і громадські організації, підключені до цього процесу, висували свої якісь пропозиції на цей рахунок. У нас був великий комплект ідей, частково вони були прийняті. Але конкретно цю пропозицію з перейменуванням посади глави держави тоді, на жаль, прийнято не було. Але ми як і раніше вважаємо, що це було б правильно зробити”, – зазначили в лдпр.

Запис У рф посаду президента запропонували перейменувати на “більш зрозумілу російському вуху” спершу з’явиться на PRO-NEWS.

Джерело.



Категорії: