facebook

На денний сон – у підвал: садочкам рекомендували перенести спальні місця в укриття

Закладам дошкільної освіти рекомендували усі спальні місця для дітей перемістити у підвальні приміщення.


Про це у ефірі українських телеканалів заявив радник міністра внутрішніх справ України Ростислав Смірнов.

“Щодо тих же садочків, і так далі. Зокрема, у мене є маленький син, і вони на денний сон йдуть у бомбосховище. Тобто, якщо не дай Бог, буде повітряна тривога, то вони уже безпосередньо (перебуватимуть – ред.) у підвальному приміщенні. Було перенесено абсолютно усі спальні місця у підвальне приміщення. І така рекомендація була надана абсолютно для всіх таких закладів”, – зазначив радник МВС України Ростислав Смірнов.

Перед початком навчання відбудеться інспекція навчальних закладів. Фахівці перевірять, чи готові заклади до початку навчального року. За словами політика, МВС буде представлено через ДСНС як один із членів відповідної комісії. Сама ж комісія складатиметься з кількох осіб – це представники від ДСНС, ВЦА, місцевої тергромади.

Тобто ці люди, за великим рахунком, даватимуть рекомендацію, чи готовий навчальний заклад до навчання, чи ні. Але у першу чергу необхідно розуміти, що відповідальність на себе щодо відкриття чи не відкриття навчального закладу будуть брати голови ОТГ. Тобто на місцях вони вирішуватимуть, – зазначив міністр.

Читайте також:  На Миколаївщині відкрили справу за булінг вчителя

Радник глави МВС також додав, що інспекція буде проходити, зокрема, щодо наявності можливого бомбосховища, щодо того, наскільки воно підготовлене, чи підготовлено воно взагалі тощо.

Запис На денний сон – у підвал: садочкам рекомендували перенести спальні місця в укриття спершу з’явиться на PRO-NEWS.

Джерело.



Категорії: