facebook

рашисти погрожують знищити Мелітополь під час його деокупації

У разі відступу російські військові погрожують повністю зруйнувати Мелітополь. Це цілком імовірно і є ознакою рашизму, адже вони так робили майже з усіма містами, з яких їх вибивали.


Про це мер міста Іван Федоров розповів в інтерв’ю “Інтерфакс-Україна”.

“Одну річ я чув вже не від однієї людини. Окупанти кажуть, що, якщо вони будуть виходити з Мелітополя, а те, що вони це припускають, це вже добре… Вони кажуть: “якщо ми будемо з міста виходити, заміновано все, зруйновано буде все”. І це точно не про забезпечення безпеки нашої інфраструктури”, – розповів він.

За словами Федорова, і зараз росіяни свою військову техніку і військові об’єкти розташовують біля житлових багатоповерхових будинків, щоб прикриватись ними. Вони стріляють, а наші війська не можуть відповідати дзеркально. Так було і в Бучі і в інших окупованих містах.

Мер міста зауважив, що буде безпечніше мелітопольцям не бути живим щитом, а евакуюватися на підконтрольну Україні територію. Зараз є така можливість. Однак росіянам не вигідно випускати містян, тому зараз черги на виїзд на блокпосту у Василівці дуже великі. Людям доводиться проводити кілька ночей в полі.

Читайте також:  “Маніпуляція суспільством”: виробник відомого лікувального засобу потрапив у гучний скандал через коронавірус

“Йде друга хвиля евакуації, вже десь три тижні. Перша була на початку повномасштабної війни. Третю хвилю ми очікуємо на початку опалювального сезону”, – зазначив Федоров.

Запис рашисти погрожують знищити Мелітополь під час його деокупації спершу з’явиться на PRO-NEWS.

Джерело.



Категорії: