facebook

“Частину полонених перевели в барак за декілька днів до злочину”: в ОП відреагували на удар росіян по колонії

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк назвав артобстріл колонії в Оленівці на Донеччині операцією “під чужим прапором”. Подоляк наголосив, що удар по колонії – ретельно спланованою інформаційною кампанією росіян.


Про це Подоляк написав на своїй сторінці в Telegram.

“Масштабність та швидкість інформаційної кампанії російських пропагандистів свідчать про те, що це була саме спланована, організована акція. Ми знаємо, що частину полонених захисників перевели в барак, у який було влучання, за декілька днів до злочину. Класична, цинічна, продумана операція під чужим прапором”, – зазначив Подоляк.

Радник керівника ОП запевняє, що ворог намагався приховати свідчення про масштаби російських військових злочинів і катувань у колонії, а також зірвати домовленості щодо обмінів та дискредитувати використання Збройними силами України конкретних моделей іноземної реактивної зброї.

Подоляк додав, що у ЗСУ немає оперативних цілей в Оленівці, а інцидент розслідуватимуть Офіс генпрокурора та міжнародні слідчі групи.

Читайте також:  "Це змусило мене ридати": лікар розповів, як мати і батько жорстоко поглумилися над дитиною

“Вимагаємо також негайної твердої реакції ООН та інших міжнародних організацій – Росію треба виключити з будь-яких міжнародних інститутів”.

Запис “Частину полонених перевели в барак за декілька днів до злочину”: в ОП відреагували на удар росіян по колонії спершу з’явиться на PRO-NEWS.

Джерело.



Категорії: