facebook

Військовий експерт Жданов: Росія планує повторити 24 лютого, розпочавши наступ

Як повідомляє Главред, про це заявив в ефірі FreeДІМ військовий експерт Олег Жданов.


“Гірший варіант, який може бути, це те, що вони спробують наступати у напрямку Харкова з двох сторін – від Ізюму через Балаклію та з боку державного кордону. І про це йдеться вже більше тижня, як тільки почалося перегрупування російських військ. Але Харків – це буде не головний удар.І завдання буде не те, що дійти до міста, я не кажу про те, щоб захопити.Головне завдання буде таке саме, як зараз відбувається на рубежі Авдіївка-Піски. Вони намагаються максимально відтягнути наші сили, щоб не дати перекидати їх на інші напрямки”,- сказав Олег Жданов.

При цьому, експерт наголошує на тому, що Донецький і Харківський напрямки – це лише відволікаючий маневр росіян. Ворог зараз докладає всіх зусиль, щоб сконцентрувати ударні сили на Криворізькому напрямку. Туди перекидають усі повітряно-десантні війська, які мають в Україні.

“А десант – це лише наступальна операція. Десант не вміє воювати в окопах”, – додав Жданов.

Він наголошує, що вогневий тиск окупантів на українські сили найближчим часом дуже серйозно наростатиме.

Читайте також:  Пологи в Україні можуть стати безкоштовними: нові правила (відео)

“Я думаю, що буде серйозно наростати, в міру можливостей російських військ, тому що ми завданням ударів у найближчій глибині все-таки послаблюємо дії РФ на передньому краї. У них вже немає такого безлімітного використання боєприпасів, як це було ще місяць тому”– сказав Жданов.

Експерт переконаний, що спроби окупантів на Херсонщині будуть марними. Причому він вважає, що метою цього є створення “ілюзії масового наступу”.

“Вони намагаються повторити щось на зразок 24 лютого, коли з чотирьох напрямків вони заходили до України. Так і тут, вони як мінімум на трьох напрямках готують наступальні дії. І тут уже неважливо, скільки вони втратять людей та техніки, важливо налякати Україну. Для того, щоби посадити нас за стіл переговорів”- вважає Жданов.

Запис Військовий експерт Жданов: Росія планує повторити 24 лютого, розпочавши наступ спершу з’явиться на PRO-NEWS.

Джерело.



Категорії: