facebook

Росія готує імітацію великого наступу: коли і де чекати удару

Росія готує імітацію великого наступу: коли і де чекати удару


Росіяни готують імітацію широкомасштабного наступу, схожого на те, що відбувалося 24 лютого. Окупанти можуть вдарити по трьох-чотирьох напрямках вже протягом найближчого тижня.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив військовий експерт Олег Жданов.

“Вони хочуть імітувати щось на кшталт 24 лютого. Наступ з трьох напрямків, можливо, з чотирьох. Можливо, ще й Запорізький буде. Але Збройні сили України на сьогодні розгорнуті до повного штату. В нас є резерви, ми отримали західне озброєння. А російська федерація – якщо тоді ми казали про те, що їх 170 тисяч, це до 200 БТГр одночасно входили в Україну. На сьогоднішній день від Херсона до Харкова в нас близько 100-110 БТГр, це майже вдвічі менше. Тому я говорю, що вірогідність прориву або наступу на якусь глибину, фактично дорівнює сьогодні нулю. Але російській федерації треба створити таку уяву масованого наступу для того, щоб запропонувати нам перемовини”, – пояснив Жданов.

За словами експерта, окупатни не підуть на штурм міст. Вони зрозуміли, що не здатні захоплювати великі населені пункти ще під час боїв за Сєвєродонецьк.

“Якщо ми говоримо про Кривий Ріг, про правий берег Дніпра, то справа в тому, що, на мій погляд, російські війська на сьогоднішній день в жодному разі не підуть на місто, не підуть штурмувати якесь місто в Україні. Вони все зрозуміли на Сєвєродонецьку. Вони зрозуміли, що втрати шалені, що міста вони брати не можуть. Тому якщо і буде спроба наступу, то вона, на мій погляд, може бути або в бік Вознесенська, або в найгіршому випадку в бік Нікополя. Але прорвати нашу оборону – величезна проблема”, – зазначив експерт.

Читайте також:  Справа Стерненка: під судом сталася сутичка з правоохоронцями, відома причина (фото)

У той же час, варто зазначити, що сил росіян на правому березі Дніпра замало для того, аби створити загрозу на рівні березня-квітня.

“На правому березі росія накопичила близько 30 БТГр. Це близько 25 тисяч військовослужбовців. Але подивіться на ділянку фронту. Це від Криворізького напрямку до Херсонського напрямку. І ці 30 БТГр повинні бути роззосереджені по всій лінії фронті. Таких зусиль, як вони робили в березні і квітні, вони вже створити не можуть. Немає у них таких сил. Плюс ми контролюємо логістику угруповання на правому березі. Вони спробують наступати, я це не виключаю. Можливо, в них будуть на першому етапі якісь тактичні успіхи. Але в оперативній перспективі Збройні сили Україні цілком здатні зупинити ці спроби наступу і нанести ураження всьому угрупованню на правому березі річки Дніпро”, – наголосив Жданов.

Окупанти можуть піти у великий наступ вже протягом наступних днів.

“Скажу так, з тих дат, які лунали, і з тих оцінок, які були проголошені, – після 5 серпня протягом тижня. Тобто десь з 5 до 12 серпня, можливо, вони будуть готові і розпочнуть цю імітацію масованого наступу. Або інший варіант, я його теж не виключаю, що вони можуть просто перейти до глибокої оборони, почати будувати оборонні рубежі і ставати в глуху оборону для того, щоб утримати ці позиції, які вони мають на сьогоднішній день. Він менш імовірний. Більш імовірний той варіант, що вони спробують провести наступальні дії, починаючи від завтрашнього дня і протягом наступного тижня”, – резюмував Жданов.

Запис Росія готує імітацію великого наступу: коли і де чекати удару спершу з’явиться на PRO-NEWS.

Джерело.



Категорії: