facebook

Війська рф хочуть спровокувати техногенну і екологічну катастрофу на Запорізька АЕС

Запорізька АЕС в місті Енергодар – найбільша атомна станція Європи. Її російські війська захопили ще на початку березня. Наразі ситуація там з кожним днем стає дедалі небезпечнішою. Спеціалісти побоюються, що оскільки ланцюжок постачання обладнання і запасних частин на станцію перерваний, це може призвести до серйозних ускладнень в її роботі.


Про це раніше повідомляв генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі в інтерв’ю Associated Press.

За його даними, на станції “було порушено всі принципи ядерної безпеки” і вона “повністю вийшла з-під контролю”.

Наразі з’ явилася інформація про можливу провакацію ворога.

Нещодавно орки звозили військову техніку і б/к під Запорізьку АЕС.

Наразі вони хочуть спровокувати техногенну і екологічну катастрофу і підвищують ставки, обстрілюючи самі себе.

Місцеві мешканці повідомляють про вибухи, які тривають.

Обстановка станом на 14:50 05 липня 2022 року. росіяни почали артобстріл Запорізької АЕС в Енергодарі зі ствольної та реактивної артилерії, з метою виправдання підключення АЕС до російської електромережі. Українських співробітників станції не випускають з території. На території станції росіяни пересуваються у протигазах та костюмах хімзахисту. Співробітники, яких росіяни завезли (орієнтовно росатому), терміново евакуюються.

Читайте також:  Це якийсь дикий феномен: 74% росіян підтримують продовження війни РФ проти України

Нагадаємо, що ЗСУ не ведуть обстріли в районі Атомної електростанції. Саме тому окупанти зосередили там величезний арсенал військової техніки.

Зокрема у Центрі протидії дезінформації при РНБО України інформують про основний наратив, що сьогодні просувають російські ЗМІ.

  • російський наратив, який активно поширює пропаганда рф, має одразу декілька маніпулятивних причин.
  • По-перше, сьогоднішня заява МЗС рф може бути відповіддю на заяву (МАГАТЕ), що ситуація на загарбаній росією у березні Запорізькій АЕС «цілком вийшла з-під контролю».
  • По-друге, подібну заяву рашисти можуть використовувати як своєрідне алібі, самостійно обстрілявши АЕС і звинувативши в цьому ЗСУ.

На території ЗАЕС базуються російські війська і рашисти використовують атомний об’єкт як прикриття.

Подібні дії ворога дають зрозуміти, що Запорізька АЕС відіграє значну роль в майбутньому при контрнаступі українських військ і окупанти продовжуватимуть ядерний шантаж.

Запис Війська рф хочуть спровокувати техногенну і екологічну катастрофу на Запорізька АЕС спершу з’явиться на PRO-NEWS.

Джерело.



Категорії: