facebook

Вручать де хочуть і як забажають: розвіяно головний міф про неможливість видати повістку на вулиці

Вручать де хочуть і як забажають: розвіяно головний міф про неможливість видати повістку на вулиці


Під час загальної мобілізації в Україні громадянам можуть виписати повістку до військкомату у будь-якому місці.

Про це йдеться у матеріалі “Громадського”.

Зокрема, журналісти вирішили дізнатися в експертів, чи є законною практика оформлення повісток на вулицях. Раніше у соцмережах з’являлася інформація про те, що видача повідомлень у громадських місцях про необхідність з’явитися до військкомату нібито порушує законодавство.

Полковник Руслан Тригуб, який очолює Дарницький ТЦК у Києві, зазначив, що повістку можна вручати в будь-якому місці, якщо це не заборонено законом, але це не означає, що людини одразу відправлять на фронт.

Громадяни мають приходити до центрів комплектування, аби перевірити особисті дані та пройти медичную комісію, за висновком якої їх можуть призвати до лав армії.

“Багато людей, які приїхали з інших місцевостей, змінюють місце проживання без повідомлення територіальних центрів. Раз на п’ять років військовозобов’язаний мусить прибувати до терцентру і проходити медичну комісію. Але 99% цього не роблять”, – продовжив Тригуб у спілкуванні із журналістами.

Читайте також:  Не відчуває ні смаку, ні запаху: Руслан Марцінків розповів про стан дитини, у якої виявили COVID – 19

Співрозмовники зазначили, що юристи вважають видачу повісток на вулицях випадковим людям незаконною практикою, оскільки подібні документи необхідно нібито заповнювати у військкоматах. Тригуб запевняє, що спеціалісти помиляються, коли таким чином трактують чинне законодавство.

За словами полковника, повістка може бути виписана в будь-якому місці уповноваженою особою на підставі особистих документів, які надає громадянин.

“Якщо особа порушує закон – наприклад, перебуває в Дарницькому районі, хоча приїхала 10 років тому з Дніпропетровської області, тут працює, але не стала на облік, – яким чином її запросити до територіального центру? Поліцейський просить у людини документ, який підтверджує особу, і на підставі цього документу людині виписують повістку та запрошують до терцентру”, – резюмував Тригуб у коментарі журналістам.

Запис Вручать де хочуть і як забажають: розвіяно головний міф про неможливість видати повістку на вулиці спершу з’явиться на PRO-NEWS.

Джерело.



Категорії: