facebook

“Буданов знав все”: Арестович розповів, коли насправді дізналися про підготовку вторгнення

Радник глави Офісу президента каже, що ця інформація пролунає у ЗМІ вперше. Раніше ці деталі не розкривалися


Про плани щодо вторгнення російської окупаційної армії знали вже давно, обговорювалися різні сценарії. Але найчіткіший сценарій описав перед вторгненням керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов.

Про це розповів в інтерв’ю Дмитру Гордону радник глави Офісу президента Олексій Арестович.

“Те, що ви зараз почуєте, – це вперше взагалі прозвучить в українському медійному просторі. Я, вважайте, для вас приберіг. Наші розвідки по-різному оцінювали ймовірність вторгнення. Усі зійшлися на тому, що буде загострення. Сценарії розійшлися. Це був ще вересень Навіть не вересень – це був ще квітень, коли вперше (російські війська збирали біля українського кордону – ред.).

Розійшлися думки: одні казали, що це Донбас та можливі провокації на Кримському перешийку, а хтось повний сценарій вторгнення дав. І найповніший дав Буданов. Буданов знав усе. Військова розвідка України на дуже високому рівні зараз.

Читайте також:  ДБР затримало шахрая, який за $200 тисяч обіцяв високу посаду

І була до війни. Він дав повний розклад із усіма сценаріями. І дав більше, ніж дали західні розвідки. Якщо ви пам’ятаєте, він із президентом їздив до Вашингтона (Буданов був із візитом до США у листопаді – ред.) Вони там ще раз узгодили. Це тоді, коли в медійному просторі було “розузгодження” американських та наших даних. Отож, Буданов давав більше, ніж партнери. Більш повну інформацію”, – сказав Арестович.

Він зазначив, що інформація, яку надав Буданов, ґрунтувалася, зокрема, і на даних від партнерів України.

“Але у нього було більше, він давав її комплексніше. Якщо ви пам’ятаєте, сміялися всі над картою, яку він дав наприкінці жовтня. Але рівно те саме й сталося. “Примітивні стрілочки”, – говорили. – “Це все дуже смішно”. Ось посміялися всі дружно”, – заявив Арестович.

Запис “Буданов знав все”: Арестович розповів, коли насправді дізналися про підготовку вторгнення спершу з’явиться на PRO-NEWS.

Джерело.



Категорії: