facebook

Коломойський заявив, що консультує політичний проект Кернеса і Труханова

Бізнесмен Ігор Коломойський розповів про створення партії, у якій фігуруватиме велика кількість мерів, зокрема міський голова Харкова Геннадій Кернес та Одеси Геннадій Труханов.

Бізнесмен Ігор Коломойський заявив, що займається консультуванням нового політичного проекту, у якому фігуруватимуть мери багатьох українських міст, зокрема міський голова Харкова Геннадій Кернес та Одеси Геннадій Труханов. Про це Коломойський сказав в інтерв’ю “Українській правді”, яке вийшло 23 травня.


Він зазначив, що зустрічався зі співголовою депутатської групи “Партія “Відродження” у Верховній Раді Віталієм Хомутинніком і бізнесменом Павлом Фуксом.

“У нас є спільні питання. Є комерційні питання, є політичні. Чули, оголосили про те, що новий політичний проект створюють? “Довіряй справам”. Це буде всеукраїнський проект. Партія, у якій фігуруватиме велика кількість мерів…. Ви ж розумієте, що після президентських виборів має відбутися перезавантаження тих проектів, які були неуспішними? “Відродження” було на президентських виборах, набрало благородно до 1%. Тому потребує перезавантаження. Цей проект себе у тому вигляді, як він є, вичерпав. Потребує об’єднання, більш розширеного розуміння ідеології. Не просто клуб за інтересами, а якоїсь насиченості. Я завжди говорив, що я симпатик “Відродження”, – сказав Коломойський.

Читайте також:  Зеленський підписав держбюджет-2020: яким він буде

На запитання, яку участь він бере у проекті, бізнесмен відповів: “Консультативну, звісно. Я ж не можу займатися політикою”.

Водночас Коломойський заявив, що Фукс не йде на вибори, але оскільки є другом Кернеса, “зацікавлений, тому що там Харків має бути представлено доволі солідно”.

20 травня видання LB.ua, посилаючись на дані джерел, повідомило, що Кернес і Труханов домовилися про створення “партії мерів”, яка буде орієнтованою на електорат Східної та Південної України.

За даними співрозмовників видання, нову політсилу можуть створити на базі партії Труханова “Довіряй справам”, а партійний список, найімовірніше, очолить харківський мер. Одеський мер повідомляв журналістам, що дострокові вибори не стануть перешкодою для успіху проекту, оскільки обидва градоначальники мають “дуже високі рейтинги і часу на розкрутку не потрібно”.

Кернес 20 травня підтвердив, що вони разом із Трухановим поведуть на вибори у Верховну Раду свою політичну силу, але залишаться на посадах.

Джерело.



Категорії: