facebook

Депутати вказали у деклараціях недостовірні відомості на 8,5 млрд грн

НАЗК перевірило 110 декларацій, поданих 72 народними депутатами України.

За результатами повних перевірок декларацій, проведених в 2017-2019 роках, встановлено, що народні депутати України у своїх деклараціях вказали недостовірні відомості на загальну суму 8,5 млрд гривень.


Про це повідомляє прес-служба Національного агентства з питань запобігання корупції.

Відомство наразі завершило повну перевірку 110 декларацій, поданих 72 народними депутатами України. З них у 77 деклараціях виявлено недостовірні відомості на загальну суму близько 8,5 млрд гривень.

НАЗК направило до Національного антикорупційного бюро для здійснення досудового розслідування 23 обґрунтованих висновки про виявлення ознак кримінальних правопорушень. Зокрема, мова йде про декларування недостовірної інформації на суму понад 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб (стаття 366-1 КК) і незаконне збагачення (до визнання неконституційною статті 368 -2 КК).

За наявною інформацією, 10 обґрунтованих висновків НАЗК щодо виявлених ознак кримінальних правопорушень у діях народних депутатів: Сергія Дунаєва, Дениса Дзензерського, Вадима Рабіновича, Дмитра Святаша, Вадима Новинського та Сергія Мельничука НАБУ долучило до матеріалів відповідних кримінальних проваджень.

Читайте також:  Лікарі “боролися” за життя до останнього: під Житомиром від коронавірусу помер 19-річний юнак, подробиці трагедії

За повідомленням НАБУ, матеріали з недостовірними відомостями в декларації омбудсмена Людмили Денісової стали підставою для Бюро розпочати досудове розслідування. Також на підставі обґрунтованих висновків з недостовірними відомостями в декларації Дениса Омельяновича НАБУ почало інформаційно-аналітичну роботу.

Крім того, за фактами декларування народними депутатами недостовірної інформації складено та направлено до суду 4 протоколи про адміністративні правопорушення за частиною четвертою статті 172-6 КУпАП.

Ще в 49 деклараціях народних депутатів встановлені недостовірні відомості на суму, яка не перевищує 100 прожиткових мінімумів, що не тягне за собою адміністративну або кримінальну відповідальність.

Джерело.



Категорії: